Kövess minket

Film

A Black Mirror készítője megkérte a ChatGPT-t, hogy írjon egy epizódot, de a végeredmény egy „rakás szar” volt

Megosztva

Habár a ChatGPT kicsit olyan, mintha egy Black Mirror epizódra táláltak volna ki, a sorozat íróit fixen nem fogja helyettesíteni – árulta el a show készítője, Charlie Brooker. Brooker erről egy az Empire magazinnak adott interjújában beszélt. Elmondása szerint megkérte a ChatGPT-t, hogy írjon egy epizódot a Black Mirrorból, de nem volt lenyűgözve a végeredménytől.

Egy kicsit eljátszadoztam a ChatGPT-vel. Az első dolog, amit csináltam, hogy beírtam, hogy ‘generálj egy Black Mirror epizódot’, és valami olyasmit hozott ki, ami első ránézésre hihetőnek tűnik, de második ránézésre egy rakás szar” – mondta a lapnak.

Mindössze annyit tett, hogy megnézte a Black Mirror epizódok összes szinopszisát, és valahogy összepépesítette őket. Aztán ha egy kicsit mélyebbre ásunk, akkor azt mondjuk: ‘Ó, itt valójában nincs semmi igazán eredeti gondolat” – tette hozzá.

Annyi haszna viszont volt a kísérletnek, hogy rájött, hogy kicsit túl sok olyan tematikájú sztorit írt, ahol az a csattanó, hogy „ó jaj, végig egy virtuális valóságban voltam„, hisz a ChatGPT is erre építette fel a saját „ötleteit”.

A Black Mirror (nem ChatGPT által írt) hatodik évada júniusban érkezik a Netflixre, alább lehet csekkolni az előzetesét.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés