Kövess minket

Aztaa

A börtön, ahol még az őrök is félnek

Egy közép-amerikai banda üzemelteti.

Megosztva

prison 2

El Salvador nem éppen egy békés ország. Két banda tartja rettegésben az ott lakókat: az egyik az MS-13 a másik pedig a Barrio 18, akik állandóan rivalizálnak egymással. Egy amerikai fotós, Adam Hinton szerette volna, jobban megismeri az egyik bandát, így a szervezettebb és nagyobb MS-13-at kereste meg az együttműködésre. Amit azonban ők mutattak, az, a fotóst is meglepte.

Az MS-13 ugyanis üzemeltet egy börtönt. Hol van itt a logika? Hát ott, hogy Penas Ciudad Barrios-ban ők azok, akik a hierarchia legfelső fokán helyezkednek el. Ez a börtön a leggonoszabb bűnözőknek épült, amikor Adam ott járt, a 800 főnyi férőhelyen 2500-an tartózkodtak. Olyan veszélyes embereket zárnak be ide, hogy az igazi börtönőrök nem mennek a kerítésen belülre, annyira félnek tőlük. Ehelyett az MS-13 bent tartózkodó tagjai magukra vállalták az őr szerepét.

Adam mindössze 3-4 órát töltött a börtönben, és meglepő módon senki sem utasította vissza, ha le szerette volna fényképezni. Viszont közlekedni nagyon nehezen tudott, ugyanis mindenhol matracok vagy emberek hevertek, akiknek már nem jutott cella a túlzsúfoltság miatt. Ebben a börtönben nem meglepő, ha az őrök, akik ugye bűnözök is, valamilyen kis juttatás ellenében különböző kényelmi eszközöket juttatnak be nekik. Legyen szó cigiről, drogról, vagy éppen egy kis csokoládéról. Aki jó módban élt, vagy a családja tud elég pénzt biztosítani, annak jól telnek a bent töltött napjai, viszont a szegényebbeknek nélkülözni kell. Ráadásul a börtönlakók felépítették a saját kórházukat, ahol a tömegverekedések után ellátják a sérülteket, ha éppen van mivel.

Adam a bandatagok tetoválásaira, történeteire is kíváncsi volt, amit mindegyikük nagy kedvvel mesélt neki, egyáltalán nem féltek válaszolni.

prison 1

prison 3

prison 4

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés