Kövess minket

Aztaa

A breaktánc hivatalosan is olimpiai sportág lett

Megosztva

Forrás: YouTube

Nemzetközi Olimpiai Bizottság hivatalosan is beválogatta a Breaktáncot az olimpiai sportágak közé, így a 2024-es párizsi nyári játékokon már érmet is osztanak a hiphop egyik alappilléréért.

A sportág hivatalos neve „breaking” lesz, mivel a ’70-es években a bronxi pionírok is így nevezték az első hiphop bulikon. A breaktánc beválasztásanak ötlete még tavaly februárban jött fel, de a 2018-as Buenos Aires-i ifjúsági olimpián már bemutatkozott, mint sportág. A szervezőbizottság a szörfözést, és a gördeszkázást is beválogatta korábban a sportágak közé, ezeknek a 2020-as tokiói játékokon kellett volna bemutatkozniuk, de az esemény a járvány miatt jövőre tolódott.

A breakingre az elején nem sportágként, sokkal inkább művészeti önkifejezésként tekintettek, hisz erősen kötődött a hiphop bulikon játsszó DJ-khez. A ’80-as évekre aztán mainstreambe is beszivárgott, és elindultak a különféle versenyek, ahol egyre jobban kijött az az erősen akrobatikus vonal, mely most az olimpiai játékokig repítette a breaktáncot.

(Pitchfork)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés