Kövess minket

Elektronikus

A Calvin Harris-t utánzó Geszti és a Coronita szurkolói himnusz küzd a “hónap legszarabb elektronikus dala” díjáért

Döntsétek el ti melyik a rosszabb, én már ólmot öntöttem a fülembe.

Megosztva

Az ősz első hónapja lehet, hogy hozott nekünk egy új Nicolas Jaar, Young Thug, M.I.A. és Die Antwoord albumot is, de közepes és egész jó zenét bárki tud csinálni, ezért léteznek a punk és a techno stílusok. Kifejezetten rossz zenét viszont már művészet csinálni! Szeptemberben két ilyen gyöngyszem is napvilágot látott, csak azt kell eldöntenünk, hogy kinek vannak rosszabb barátai, hogy mikor megkérdezik tőlük: “Átküldöm az új zenémet, szerinted kiadjam?“, arra azt válaszolják: “Fuuh ez nagyon király lett! Mindenképp jelentesd meg! ;))))

Geszti Péter feat Wolf Kati: Létvágy – Így is jó vagy!

[vembed youtube=”mirgMwi5n44″ ]Nagy zenészekre szokták mondani, hogy biztosan eladták a lelküket az ördögnek azért ilyen sikeresek. Geszti Péter viszont csak a negyedik körig juthatott a pokolban, ahol körbenézett és inkább visszafordult azzal a magabiztos gondolattal, hogy: “Megy ez nekem alku nélkül is, nem kell ide segítség!“. 

A zenész /rapper / dalszövegíró / reklámszakember / médiaszemélyiség már sokféle stílusban kipróbálta magát, de legyen az hiphop vagy balkáni pop a reakciónk általában valamiért mindig így alakul:

[gif]https://media.giphy.com/media/3FBwwRCNTSa52/giphy.gif[/gif]

Mostanában viszont már a pult mögött szívecskéket mutogató DJ-k uralták a rádiókat és a fesztiválszínpadokat, szóval épp ideje volt, hogy a mindig up-to-date Geszti is összedobjon egy EDM megaslágert Wolf Kati segítségével. Az “Így is jó vagy!” című dal bátran ajánlható azon barátaidnak, akik még életükben nem hallottak EDM zenét, hisz itt az összes klisét meg lehet találni három és fél percbe sűrítve és így legalább örökre elmegy tőle a kedvük, hogy mélyebbre ássák magukat a stílusban.
[highlight]Avicii-s gitározgatás? Pipa. Flo Rida rap verze? Pipa. Áriázós build up? Pipa. Calvin Harris drop, hozzá álló és unatkozó közönség? DUPLA PIPA![/highlight]Mindez 5 hónappal azután, hogy a Pitchfork megírta: az EDM halott.

DjM – Ria Ria Hungaria (Original Mix)


“Ezzel a dallal nyomtam végig a nyarat, melyet szinte minden fesztiválon pörgettem! Nekünk szól, rólunk szól és a sportolóinkat buzdítja 🙂!” –
Dobrovoczky István, művésznevén DJM ezzel szöveggel vezette fel legújabb számát. Én elkerültem azokat a bizonyos fesztiválokat amiről DJM beszél, de lehet azért mert nem járok sporteseményekbe olvasztott diszkókba.

A “Ria Ria Hungaria” ugyanis egy szurkolói dal (akar lenni), ami 60%-ban pingpongozás a Coronita Club-ban, 20% dubstep hangok és 10% Ria Ria Hungária kántálás. Kinek lett ez szánva? Sporteseményeken biztos nem fogják játszani, hisz ahhoz túl WC-ben kólázgatós, de egy klubban meg fura, hogy egyszer csak a semmiből meg kell szakítani a pumpálást egy kis focimeccs hangulatért cserébe. Persze az is lehet, hogy le vagyok maradva a modern stadionkultúrával és szurkolói house már egy külön stílus.

Melyik a borzalmasabb?

Az örökifjú Geszti
Az eltitkolt Sterbinszky klón

Change Quotes

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.