Kövess minket

Stílus

A celebkultúra kifigurázása, vagy pont hogy feltűnési viszketegség Kanye West és Travis Scott csuklyája?

Megosztva

Fotó: Coleman-Rayner

A celeblét kötelező velejárója, hogy felismernek az utcán, összesúgnak a hátad mögött, mutogatnak rád, vagy egyenesen odajönnek ismeretlenek közös képet, aláírást kérni. Ezt nem mindenki viseli túl jól, nem egyszer láthattunk már magukból kivetkőzött hírességeket, akik ha nem is a rajongóikra, de a sokszor a privát szférát sem tisztelő lesifotósokra förmednek rá az utcán. Rap megasztár Travis Scott nemrég egy igen fura technikával próbált meg elbújni a kíváncsi szemek elől, a COVID-világ szimbólumává érett szájmaszkot upgradelte egy teljes arcot, sőt, teljes fejet eltakaró csuklyává, így jelent meg családjával, Kylie Jennerrel, közös kislányukkal, Stormi-val, és Dream Kardashiannel Disneylandben. Travis persze ettől még nem vált láthatlanná, hisz a paparazzik ugyanúgy felismerték, igaz az arcáról sem ők, sem a többi, folyamat kamerázó Disneyland vendég nem tudott rendes képet lőni.

A rapper egy idő után le is vette a madárijesztő zsákra hasonlító szövetet az arcáról, mikor már úgy érezte, hogy nincsenek a közelében annyian. A közösségi oldalrak felkerült, „Úristen ott van Kylie és Travis!!!!” típusú posztok többségénél ki is emelik Scott fura fejzsákját, így felmerül a kérdés, hogy pontosan mi volt az amúgy elég magának való rapper célja az egésszel, valóban el akart bújni, vagy egy amolyan fashion statementet láthattunk, ahol már egy szájmaszk sem óv meg a bámészkodoktól, ezért egy teljes fejet elfedő csuklyát kell húzni, hogy az emberek magukba nézzenek, és elgondolkozzanak, milyen érzés lehet, ha mindenki téged néz egy publikus helyen.

A napokban aztán Kanye Westet is hasonló zsákban, ami amúgy egyesek szerint csak simán egy arcra húzott póló, fotózták le. A Daily Mail és a hasonló médiumok főleg azt emelték ki, hogy az épp válásban lévő Ye már nem hordja a jeggyűrűjét, de mi most koncentráljunk a fejét eltakaró szövetre. Kanye-tól egyáltalán nem idegenek az arcmaszkok, még a YEEZY korszak előtt West örömmel hordta a koncertjein, és néha azon kívül is a Maison Margiela ikonikus arcmaszkjait, melyekről így nyilatkozott 2014-ben: „Ha egy kreatív ember vagy, akkor folyamatosan új dolgokat akarsz készíteni, és én pontosan ezért küzdök. Emiatt, ha Louis Vuittonról vagy a Gucci-ról beszélek, akkor nem oltogatom őket, csak azt kérem, hogy ne diszkrimináljanak engem. Csak azért mert fekete vagyok, és egy celebritás, azt mondják, hogy nem alkothatok az ő területükön. Megengedik nagy kegyesen, hogy cipőket tervezzek, mert az bejött, de úgy vannak vele, hogy oké néger, most már elég volt. Ennyi elég lesz, maradj a helyeden. Üljél az első sorban a divatbemutatón és viseld a kabátot, amit neked csináltunk. Maradj ott ahol vagy! Ne égesd be magadat azzal, hogy kergeted az álmaidat. Úszd meg arcvesztés nélkül. Ezért viselem ezeket a kibaszott arcmaszkokat, mivel nem zavar az arcvesztés. Leszarom az arcom! Oké, ez hülyén hangzott, de legalább van mit a címbe raknotok. Azt akarom ezzel mondani, hogy leszarom, hogy mit jelent számomra az arcom, vagy a Kanye név, nekem csak az álmaim számítanak! Ez a kreativitásról szól, nem arról, hogy egy kibaszott celebritás vagyok, és nem arról, hogy egy fekete ember megpróbál betörni a divatpiacra

Azóta persze tudjuk, hogy Kanye sikeresen elérte az álmát, a YEEZY brand potenciális dollármilliárdossá tette őt, és jelenleg épp a GAP-pel közös kollekcióján dolgozik. Arcvesztésről tehát egyáltalán nem beszélhetünk, sőt, pont az ellentéte valósult meg, Kanye arcával és nevével szinte mindent el lehet adni, és azt is háromszoros áron. Arcvesztést maximum a szappanoperaként felépített válási mizériáján lehet érzékelni, ahol a mentális állapotának romlása, és esetleges, Kim utáni légyottjai is közbeszéd tárgyai voltak, mostanában épp Irina Shayk modellel próbálja összeboronálni a bulvármédia. Érdekes párhuzam, hogy Travis Scott is épp hasonló nyilvános hullámvasúton ül éppen a Kylie Jennerrel lévő kapcsolatát tekintve, ahol egymás érik az „újra összejöttek” találgatások, míg emberünk valószínűleg csak békében szeretné nevelni ex-csajával együtt közös kislányukat, miközben két cigi (jó, lehet van az öt is) közt stúdiózik. Esetükben tehát most épp a magánéleti dráma az, ami miatt nem szeretnének még akkor sem emberek közt mutatkozni, ha épp az utcán, vagy épp Disneylandben vannak. Felmerül persze a kérdés, hogy egy ilyen csuklyával nem pont az ellenkező hatást érik-e el, elvégre ezt még azok is megbámulják őket, akik a SICKO MODE-ról is azt gondolják, hogy egy Drake szám, amibe néha belepofázik valami random másik rapper. Az üzenet valószínűleg nem is nekik, hanem a lesifotósoknak, a TikTokon össszesküvés-elméleteket gyártóknak, és mindazoknak szól, akik néha túl mélyen beleássák magukat mások magánéletébe.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés