Kövess minket

Hiphop

A Death Row Records társalapítójának kegyelméért lobbizik Snoop Dogg Donald Trumpnál

Aktivistákkal együtt próbálja elérni Snoop, hogy a leköszönő elnök még az utolsó pillanatban kegyelmet adjon Michael “Harry-O” Harrisnek.

Megosztva

Forrás:

Donald Trump már fél lábbal a Fehér Házon kívül van, de azért még az utolsó pillanatban kegyelmet ad egy sornyi embernek, Snoop Dogg pedig azt szeretné, ha a végleges listán a Death Row Records társalapítója is fent lenne – tudta meg a The Daily Beast.

Habár a rapper többször hangot adott a véleményének, hogy mennyire utálja Trumpot (emlékezetes volt, mikor egy Trump hasonmásra fogott fegyvert egyik klipjében), most mégis aktivistákkal együtt győzködi az elnökhöz közel álló embereket, hogy hivatali idejének lejárta előtt még adjon kegyelmet Michael “Harry-O” Harrisnek, aki a Death Row társalapítója volt, és jelenleg gyilkossági kísérlet és kokain kereskedelem miatt ül börtönben. Harry-O büntetése 2028-ban jár le, és habár többször megpróbálták kihozni a börtönből, legutóbb például tavaly nyáron, a koronavírus-járványra hivatkozva, az ügyét kezelő bíró rendre elutasította a kérelmeket. Harris azt állítja, hogy teljesen megváltozott, 2019-ben például úgy nyilatkozott a Daily Mailnek, hogy 30 éve ő még a probléma része volt, de ma már ő is a megoldást keresi az erőszakra, és készen áll visszatagozódni a társadalomba. A West Coast-i kiadóban Harris amúgy pénzügyileg segített be, már az alapításkor, a ’90-es évek elején is csak a börtönből, hisz 1988-ban csukták le.

Harry-O ügyét több aktivista is a szívügyének tekinti, köztük vannak olyanok is, akiknek pont Trump adott kegyelmet korábban, például Alice Johnson. Snoop is mondott pár jó szót Harris érdekében, a szabadulásáért pedig még a Trump iránt érzett gyűlöletét is félretette, sőt a hamarosan már csak ex-elnöknek egy apró dícséretet is bedobott, miszerint örül, hogy ennyi embert kiengedett a börtönből.

Trump végleges kegyelmi listája a napokban lesz nyilvános, többek közt Lil Wayne, Kodak Black, és a Tigriskirályként elhíresült Joe Exotic is azt várja, hogy kegyelmet kap.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés