Kövess minket

Hiphop

A Death Row Records volt testőre szerint egy Crips tag lőtte le 2Pacot

„Ha 2Pac nem keveredett volna bele a bandák konfliktusába, még most is élne.”

Megosztva

Forrás: Youtube

Kezd úgy tűnni, minden héten új gyilkosa van Tupacnak. Gyanúsították már Diddy-t, Suge Knight-ot, Suge Knight feleségét, eddig csoda, hogy még senki nem állt elő azzal, hogy Pac öngyilkos lett. Az egyik legbiztosabb tipp viszont továbbra is Orlando „Baby Lane” Anderson marad, a Crips tag, akit 2Pac és kísérete rendesen helybenhagyott a Las Vegas-i MGM Grand Hotel előterében, három órával a rapper lelövése előtt. 

Ezt a teóriát osztja az esettel részletesen foglalkozó egyik nyomozó és a Death Row Records egyik volt testőre is. Utóbbi anno megrendítő interjút adott az élményeiről a 2Pac halálával foglalkozó „Murder Rap” nevű dokumentumfilm stábjának, az interjút most teljes egészében felpakolták a netre. 

James McDonald, vagy ahogy anno Bloods körökben ismerték, Mob James egyike volt Suge Knight kétajtósainak. Suge vele hasonló emberekkel vette körbe magát, hogy ne neki kelljen elvégeznie a ’90-es évek hiphop szcénájában gyakori piszkos munkákat. Állítása szerint, szabadulása után Pac egy ideig ugyan csak a zenével foglalkozott, de a kiadóval együtt járó hírnév, pénz, és nők mellé kapott egy csomó testőrt is, akik ugye valójában mind Bloods bandatagok voltak. A rappernek egy idő után kezdett a fejébe szállni a hatalom és egyre jobban belelovalta magát a konfliktusokba. Példának hozta, hogy Pac Bloods tetoválást is csináltatott, amit a körülötte lévő igazi Bloods tagok elég furcsán fogadtak, hisz Pac egy zenész volt, nem pedig egy utcai gengszter. Elkezdett köpködni az arcokra, vállazgatott random embereket, az egész attitűdje megváltozott – állítja James, aki szerint Suge-nak vissza kellett volna fognia Pac-ot, nem pedig hagynia, hogy a testőrök adta biztonságérzet a fejébe szálljon.

Forrás:

Lelövése napján 2Pac és a vele lévő gang betámadta Orlando Anderson, Crips tagot, James szerint ez lett a rapper végzete. „Ez az egész nem róla szólt, de sikerült elérnie, hogy mégis róla szóljon. Olyanba keveredett bele, ami túlmutatott az erején.” 2Pac-ot 3 órával a verés után lőtték le, miközben Suge-gal együtt a Club 662 nevű helyre tartott. Hat nappal később belehalt a sérüléseibe.

Anderson ellen nem indult eljárás, és végül 1998-ban, egy az esettől teljesen független lövöldözésben hunyt el. Kérdés tehát, hogy ha Suge ekkora Bloods bandát tartott a galerijébe, akkor hogy-hogy nem ők vadászták le a feltételezett gyilkost? James szerint ez közel sem olyan egyszerű, mint ahogy sokan gondolják. Keresték a srácot, de csak azért mert utcagyerekek és egyben bűnözők, még nem jelenti, hogy hülyék is. Tudták, hogy vérdíj van a fejükön, szóval meghúzták magukat. Óvatlanul pedig egy comptoni utcában sem lehet detektívet játszani, ugyanis hamarabb lelőnek, minthogy kimondhatnád, hogy California Love

James végül egy szívbemarkoló, személyes történettel zárja az élményeit. Testvérét, akit ő mutatott be Suge-nak, 2002-ben veszítette el, egy Bloods utódbanda, a Pirus belső vitája miatt. Utólag már úgy látja, az, hogy az erősen manipulatív Suge-nak csak arra kellettek, hogy magát keménynek állíthassa be, és az emberek nagy részét csak átverte és kihasználta. Csak időpazarlás volt, mely emberéletekbe került.

Ezért vagyok itt. Hogy leleplezzem az ördögöt” – utal Suge-ra a videó végén. 

[vembed youtube=”b5zjJTjYoAM” ]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés