Kövess minket

Sport

A diadal pillanatai, avagy így örülnek az olimpiai aranynak a sportolók

Hihetetlen gát szakad át a győzteseknél, boldogságuk szinte határtalan. Ezt bizonyítják a következő képek is.

Megosztva

Olimpiát nyerni nem kimondottan hétköznapi dolog. Az aranyérem annyit jelent, hogy adott pillanatban te vagy a legjobb abban, amit csinálsz az egész világon. Ennek megfelelően azok a sportolók, akik a dobogó legfelső fokára állhatnak, úgy tudnak örülni sikerüknek, ahogy semmi másnak.

A mashable.com honlap gyűjtött össze pár fényképet a győztesekről, és reakcióikról friss olimpiai bajnokként. De van egy-két kakukktojás is köztük.

Nézzük!

Usain Bolt, 100 méteren (mondjuk ez pont egy előfutam, de akkor is óriási):

Az angol Mo Farah, 10.000 méteren diadalmaskodott azután, hogy futás közben elesett, de még így is aranyérmes tudott lenni:

A vívásban győztes olasz Daniele Garozzo, annyira örült az aranynak, hogy majdnem kiugrott a bőréből. A többiek kissé enerváltnak tűntek mellette:

A győztes japán ritmikus gimnasztika csapat totális extázisban:

Az egyik magyar büszkeség, Szász Emese is ugrált örömében:

Így örült Adam Peaty, a férfi 100 méteres mellúszás győztese. Angol úszó 28 éve nem nyert aranyat úszásban, ezért is volt nagy a boldogság:

Az orosz Davit Chakvetadze totális eufóriában, miután kötöttfogású birkózásban lett bajnok a 85 kilogrammosok között. Mert, ugye van, aki utazhatott a doppingbotrány ellenére is:

A Kiribati súlyemelő, David Katoatau, ugyan semmit nem nyert, mégis olyan táncot lejtett az egyik sikeres gyakorlata után, hogy örökre megjegyezzük kis országának a nevét:

A férfi 10 méteres toronyugrás szinkron számában, „csak” bronzot nyert az angol páros, mégis keblükre ölelték egymást és az egész világot. Tom Daley és Daniel Goodfellow:

A szintén angol, Joseph Clarke kajakban nyert. A célban, aztán majdnem fulladásig fröcskölte magát a vízzel:

A kubai birkózó, Mijain Lopez Nunez egyszerűen földhöz vágta edzőjét a győzelme után. Emberünk a 130 kilósok mezőnyében indult:
[vembed youtube=”E2NVHeBEuG0″ ]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés