Kövess minket

Bulvár

A Die Antwoord beszólt Eminemnek, amiért a rapper rosszul ejtette ki a nevüket új dalában

Nagyon a szívükre vették.

Megosztva

Forrás:

Pénteken jelent meg Eminem második kislemeze a hamarosan érkező „Revival” című albumáról. Az „Untouchable a rasszizmus és a társadalmi egyenlőtlenségek témáját dolgozza fel, a rajongók nagy örömére ráadásul nem popos formában. De nem mindenki volt felhőtlenül boldog a szám hallatán, és itt most nem csak a rasszistákra gondolok. 

A dal harmadik verzéjében ugyanis Em egy szójáték keretében megemlíti a Die Antwoord (ejtsd: Di Ántvurt) nevű dél-afrikai bandát, méghozzá a következő formában:


„I’d rather hear ’em say „Die N-word” than Die Antwoord
Ninja, now it’s better disguised banter”

A szövegben Eminem amellett érvel, hogy jobb ha a rasszisták nem rejtegetik a gyűlöletüket és inkább hangosan kimondják, „Dögölj meg nigger!„, mint hogy bújtatott formában fejezzék ki magukat, itt jön be a szójáték a Die Antoorddel, akiket Entwördnek ejt, majd hozzáteszi, hogy „Ninja„, aki a Die Antwoord rappere, de ebben a kontextusban a „Nigga” szó bújtatott formájaként szerepel. Ez már magában is elég komplex kis két sor, de ott tovább bonyolódik a dolog, hogy az extrém dél-afrikai banda anno pont abban a dalában utalt Eminem „My Name Is” dalára, melynek klipjéért minimum az érzéketlenség kritikáját, legrosszabb esetben a rasszista jelzőt kapták meg azoktól, akik nem feltétlenül ismerik a trió munkásságát. 

[vembed youtube=”AIXUgtNC4Kc” ]A „Fatty Boom Boom” videójában Yolandi Visser full feketére festve, piros rúzsban táncol és énekel, ami kísértetien hasonlít Amerika 19. században elterjedt feketemaszkos előadásaira. Azt már nem tudni, hogy Eminem erre is gondolt-e mikor az idézett sorokat írta, mindenesetre ez is hozzátartozik a teljes képhez. Visszatérve a kiejtésre. Yolandi elsőként egy Insta videóban javította ki a detroiti rappert.

[instagram]BcdCG_3nZWo[/instagram]
Később pedig Ninjával együtt oltogatták Eminemet egy kocsiút alatt. „Mit szólnál hozzá, ha Íminemnek hívnálak? Eminem a neved, de én csak azért is Íminemnek hívnálak, hogy kijöjjön a rím.” – mondja Yolandi, majd Ninja be is ugrik egy rímötlettel. „Börtönbe került Íminem, popsijába ment a gecimem, nem látta többi senki sem”

[instagram]BcdGXA8n8Aq[/instagram]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés