Connect with us

Fezen

A FEZEN sem úszta meg eső nélkül

Pénteken mindenki izgatottan várta az est fő attrakcióját, a Within Temptationt. Előtte azonban még a power metálé volt a főszerep. Egészen Németországból utazott le a FEZEN fesztiválra a sötét témáiról ismert, 2003-ban alakult banda, a Powerwolf.

Avatar

Published

on

Idén úgy tűnik, fesztiválon senki nem maradhat szárazon. Az időjárás Székesfehérvárat sem kímélte. Ugyan délután még verőfényes napsütés volt, de akik előrelátóbbak voltak, már felkészültek egy kiadós esőre. A csapadék ugyan csak hajnalra érkezett meg, de a szele már felborította a fesztivál rendjét.

A Powerwolf még szerencsés volt, de a Milky Chance már nem járt ilyen jól. A koncertet el tudták kezdeni, de az erős szél, és a közeledő vihar véget vetett a bulinak. Ezzel borult az egész program, és a Harman színpadot le is zárták. A Within Temptation koncert így csúszott, és sokáig senki nem tudta, hogyan fog folytatódni a buli este. A kényszerszünetnek a nyertesei a vendéglátóegységek voltak, mivel szinte az összes ember étel, illetve italszerzés céljából látogatta meg azokat.

 

Az időjárás végül megkegyelmezett, és rövidítve ugyan, de folytatódhatott a program. A Within Temptation rajongók legnagyobb bánatára, a holland banda Sharon den Adel vezetésével, csak egy rövid koncertet adhatott. Az idő szűke ellenére is fergeteges hangulatot tudtak csapni a Fehérvár színpadon. Az estét a Tankcsapda zárta. Akik a legkitartóbbak voltak és a KISS-t is szerették – ugyan nem Gene Simmons – de a KISS Forever Band előadásában bulizhattak a kedvenc slágereikre.

A fesztivál utolsó napján a hajnalban lehulló eső miatt sokan arra számítottak, hogy járhatatlan lesz a fesztivál területe, de szerencsére ez nem így történt, és egy-két nagyobb tócsát leszámítva zavartalanul folyt a közlekedés. A színpadok is újra a megszokott módon üzemeltek. Ez a nap bizonyította be azt, hogy az elektronikus zene és a metál is megfér egymás mellett. A HARMAN színpadon előbb a Modstep pörgette fel a hangulatot, majd a sokak által várt brit banda, a Faithless borzolta tovább a kedélyeket.

A keményebb stílus kedvelői sem maradtak le a napi betevőjükről. Már 17:00-tól elkezdte felpörgetni a hangulatot a ROAD. A folk-metál szerelmeseit sem kerülte el kedvenc együttesük ezen a fesztiválon. 19:30-tól lépett színpadra a Finntroll együttes. Ezen az estén is felelevenítették zenéjükkel a viking mondakört, és a sorok között többek között a különböző finn népzenék motívumai is megjelentek. Az estét a Fehérvár színpadon az 1994-ben, Németországban, Göttingenben alakult, alternatív rock zenét játszót együttes, a Guano Apes zárta. A HammerWorld csarnokban záródott a fesztivál. Éjfélkor lépett fel a Subscribe, majd a rendezvényt a Trousers nevet viselő formáció zárta. Ezután a legkitartóbbak még hajnali 5-ig buliztak.

Click to comment

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Advertisement
Advertisement

Facebook

Advertisement