Kövess minket

Tech

A FIFA nem folytatná az EA Sports-szal kötött exkluzív videójáték szerződését

Megosztva

Könnyen lehet, hogy 2022-ben már nem az EA Sports fejleszti majd FIFA név alatt a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség következő hivatalos videójátékát. Az Electronic Arts már jó ideje birtokolja a FIFA licenszet, utoljára 2013-ban írtak alá egy 9 éves exkluzív szerződést, melyet most úgy tűnik, hogy nem fognak meghosszabbítani, legalábbis ez jön le a FIFA hivatalos álláspontjából, melyben hangsúlyozzák, hogy reményeik szerint „kibővíthetik az elérésüket”, értsd: más fejlesztőknek is átadnák a nevet, jó pénzért cserébe.

„A videójáték piac és az esport a leggyorsabban növekvő ágazatok jelenleg, folyamatosan új és változatos játékok jelennek meg. Emiatt nagyon fontos a FIFA-nak, és a részvényeseiknek, hogy maximalizáljuk a jövőbeni lehetőségeinket a foci és a videójáték rajongók érdekében” – szól a FIFA körmönfont közleménye.

A FIFA elvileg már tárgyal más videójáték fejlesztőkkel a licenszről, eközben az EA máris levédett két nevet, a FURY SOCCER-t, és az EA SPORTS FC-t, vélhetően arra az esetre, ha nem tudnak megegyezni az exkluzivitásról, melyre egyre kevesebb esély van, hisz a FIFA a jogokért jóval nagyobb összeget szeretne kérni, számszerint 1 milliárd dollárt négy évre, ami dupla annyi, mint korábban volt, plusz a FIFA az EA durva játékon belüli bevételszerzésének is gátat szabna, így könnyen lehet eleve nem lenne nekik megérős a licensz.

A legutóbbi játék, a FIFA 22 amúgy rekord nyitóeladással indított, eddig 9,1 millió játékos próbálta ki.

(Hypebeast)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés