Kövess minket

Film

„A Filmkritikus” címmel érkezhet Quentin Tarantino utolsó filmje, már a forgatókönyvet is megírta

Megosztva

Quentin Tarantino hamarosan visszatér, állítása szerint utoljára. A híres rendező, aki az elmúlt három évtizedben több meghatározó filmet is készített, köztük a Ponyvaregényt, vagy épp a Kill Billt, hozzá közel álló források szerint elkészült új, egyben utolsó filmjének forgatókönyvével.

A forgatókönyv a ‘The Movie Critic‘, azaz a ‘Filmkritikus‘ munkacímet kapta, a tervek szerint pedig idén ősszel el is kezdik majd forgatni. A sztori pontos részleteit egyelőre lakat alatt tartják, de források szerint a történet az 1970-es évek végi Los Angelesben játszódik, és egy női főszereplő áll majd a középpontban.

Lehetséges, hogy a film Pauline Kael, minden idők egyik legbefolyásosabb filmkritikusáról szól majd. A 2001-ben elhunyt Kael nemcsak kritikus, hanem esszéista és regényíró is volt. Ismert volt a szerkesztőkkel és a filmkészítőkkel folytatott harcias vitáiról.

A projektnek még nincs stúdiója, de az egyik befutó a Sony lehet, akik a Once Upon a Time in Hollywoodot is forgalmazták. A film két Oscar-díjat is nyert, és világszerte több mint 377 millió dolláros bevételt hozott.

Tarantino többször lenyilatkozta, hogy 10 filmnél többet nem akar rendezni, mert fél, hogy idős korára megkopik a varázsa. Ettől függetlenül más projektek érkezhetnek tőle, tavaly egy podcastban például arról beszélt, hogy sorozatot fog készíteni.

(Hollywood Reporter)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés