Kövess minket

Stílus

A fodrászat, ahol nem kell beszélgetni

Amikor fodrászhoz megyünk, nemcsak azzal a félelmünkkel kell szembenéznünk, hogy egy centi helyett tízet vágnak majd le a hajunkból, hanem azzal is, hogy beszélgetnünk kell.

Megosztva

Sokan kifejezetten szeretnek csevegni a frizura elkészülése közben, főleg, akik mindig ugyanahhoz a fodrászhoz járnak, de mások számára a szalonokban “megkövetelt” small-talk kifejezetten rémálom. Ennél is rosszabbak azok a fodrászok, akik kioktatnak, hogy ne vasald a hajad, járj gyakrabban levágatni és semmiképp ne közelíts hozzá otthon ollóval.

Erre talált megoldást egy fodrászat Angliában, ahol bevezették a “csendes szék” fogalmát: aki ebbe foglal időpontot, nem kell beszélgetésre számítania, eljön, levágják a haját, és mehet. Ez nemcsak a társalgástól szorongó kliensnek, de a kevésbé kommunikatív fodrásznak is leveheti a terhet a válláról.

Kérdés, hogy ez valóban jó-e vagy csak újabb indok arra, hogy egyre kevésbé kommunikáljunk? Fontos, hogy fejlesszük a készségeinket a felszínes csevegésben is, hiszen általában ez az alapja az új szociális kapcsolatok kiépítésének, de az biztos, hogy néha jól esne úgy leülni a fodrászszékbe, hogy senki nem mondja, mit (ne) csináljak a hajammal!

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.