Kövess minket

Hiphop

A franciáknak köszönhetjük a világ legbrutálisabb hiphop klipjét

Terrorista rap.

Megosztva

Forrás:

Volt pár éve egy időszak, mikor rendesen rá voltam kattanva a francia újhullámos horrorfilmekre, melyet a kritikusok csak “New French Extremity”-nek hívtak. A 2000-es években elterjedt extrán véres, és könyörtelenek alkotások elég nehezen emészthetőek, de pont ebben rejlett a varázsuk, hisz mindig izgalommal töltött el, vajon meddig fog elmenni a következő, majd az azután következő film a kigyűjtött listámon. 

Ebben a film-maratonban jött szembe Kim Chapiron 2006-os betegsége, a Sheitan (Sátán arabul), melyből utólag nem sok mindenre emlékszem, de 7 pontot adtam rá az imdb-n, és sikerült megszerezniük hozzá a mindig zseniális Vincent Casselt, szóval annyira nem lehetett rossz. Volt viszont egy jelenet, melyet sosem felejtek, no nem azért, mert annyira félelmetes, vagy trancsírozós lett volna, hanem mert elvezetett a világ talán legmeredekebb hiphop klipjéig.

[gif]https://media.giphy.com/media/26n7bqDikkH4Mcuru/giphy.gif[/gif]

A film elején a főszereplők egy kocsiban robognak az elkerülhetetlen haláluk felé, miközben francia rap zenét bömböltetnek az autórádióból. Iszonyatosan élik, de az egyik karakter megemlíti, hogy túl durva a szöveg – ez volt az a pont, ahol leállítottam a filmet, és már gugliztam is, hogy mi ez, annyira kíváncsivá tett a lány felháborodása. Amit ezután találtam, azt sosem felejtem el. Képesek voltak forgatni a film mellé egy különálló videoklipet, melynek zenéje a filmben lévő, kb. 5 perces jelenetben tűnik csak fel, a zenészek ugyanis a valóságban nem léteznek, csakis ennek a horrorfilmnek az univerzumában, ja és nem mellesleg a legbrutálisabb hiphop klip, amit csak el lehet képzelni. 

A Sheitan egy cél nélküli terrorista rap csapat. Az egész csak fikció.” – szól a leírás, és bizony szükség van a fikció kihangsúlyozására, mert a klipben fegyverek, embergyújtogatások, prostik, szipuzás, machétás gyilkolás, öngyilkos robbantás, és még egy kocsi körfűrésszel való szétszedése is szerepel. Oh és akkor ez még csak a visszafogottabb, “cenzúrázott” verzió, mert az eredeti megjelenésben fél másodpercre felvillanó pornóképeket is beletettek, pont úgy, ahogy Brad Pitt feldobta a családi filmeket anno a Harcosok Klubjában.

[vembed youtube=”_-couaDiP4E” ]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.