Kövess minket

Aztaa

A fű orvosi felhasználása Magyarországon? Zacher Gábor szerint érdemes lenne róla vitatkozni

Kedd este Zacher Gábor toxikológus volt a vendége az M1-nek, aki többek arról is beszélt, hogy nemcsak itthon, de az egész világon megdőlt már a kapudrog elmélet a marihuánával kapcsolatban.

Megosztva

Forrás: Youtube


A szerepcsere, persze nem most történt, ennek már minimum egy évtizede, de most nyilvánosan, a köztévén is elhangzott. A kapudrog elmélet abban nyilvánul meg, hogyha valaki füvet szív, akkor idővel áttér keményebb drogok fogyasztására is, mondjuk a heroinra.

A toxikológus elmondta azt is, hogy praxisa során rengetegszer tapasztalta, hogy a kezdeti fűszívás után sokan áttértek más kábítószerekre, azonban ez teljesen egyénfüggő, ugyanis mindenki máshogy áll a drogokhoz:

[blockquote]„Valóban nincs törvényszerűség aközött, hogy ki milyen utat jár be a kábítószerekkel kapcsolatban.”[/blockquote]

mondta Zacher, majd megemlítette azt is, hogy a kannabisz legalizálása nem időszerű Magyarországon, viszont a fű orvosi felhasználásáról érdemes és kell vitatkozni.

A köztévén sejtésünk szerint, azért is kerülhetett napirendi pontra a téma, mivel néhány napja Fodor Gábor, a  Magyar Liberális Párt tagja törvényjavaslatot nyújtott be a kannabisz legalizációjáról.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés