Kövess minket

Tech

A Gmail új funkciója aláhúzza, ha bocsánatot kérsz

Észrevetted már, hányszor kérsz valamit úgy egy e-mailben, hogy “elnézést, csak….”, vagy “bocsi, de…”? A Google igen, és ki is dobott egy alkalmazást a Gmailhez, ami aláhúzza a felesleges mentegetőzéseket – és még mást is!

Megosztva


A Just Not Sorry kiegészítő a helyesírás-ellenőrzőhöz hasonlóan működik, csak épp azokat a szavakat vagy kifejezéseket emeli ki, amelyekkel alárendelő szerepbe helyezzük magunkat. Ha úgy kezdünk egy kérést vagy kérdést, hogy “elnézést, de…”, azt általában azért tesszük, hogy kevésbé hangozzunk követelőzőnek, valójában azonban kétségbe vonjuk vele a kérdésünk jogosságát. A “csak” szócskával a saját hatalmunkat csökkentjük. További példának azt is felhozza az alkalmazás, hogy jobb lenne, ha leszoknánk a “nem vagyok szakértő” és hasonló kifejezések használatáról, mert ezzel megkérdőjelezzük saját magunkat, csökkentjük a kompetenciánkat és az önbizalmunkat mások szemében.

Nem kell bocsánatot kérnünk az érzéseinkért, azért, mert jók vagyunk valamiben, vagy kérdezni szeretnénk, azért pedig pláne nem, ha kérünk valamit. Az ötlet zseniális, kár, hogy csak angolul működik, úgyhogy mi maradhatunk az öncenzúránál, avagy jó lesz, ha ezentúl odafigyelünk, miért is kérünk állandóan bocsánatot!

Forrás: totallylaughed.tumblr.com

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.