Kövess minket

VOLT

A Halott Pénz a VOLT nulladik napjának nagy nyertese

Kedden megnyitotta kapuit a VOLT Fesztivál, a nulladik nap nagy attrakciója a Petőfi Zenei Díjak átadása volt. Három kategóriában is nyert a Halott Pénz, de Rúzsa Magdit és Ákost is kitüntették.

Megosztva


A Petőfi Zenei Díjakat nyolc kategóriában adták át a közönség szavazatai és a szakmai zsűri döntése alapján. Az év dala a Halott Pénz Darabokra törted a szívem című száma lett, Az év együttese pedig szintén a Halott Pénz. Az év női előadója díjat Rúzsa Magdi, Az év férfi előadója Szabó Balázs (Szabó Balázs Bandája) kapta. Az év videoklipjének a Wellhello és Halott Pénz Emlékszem, Sopronbant választották, ami a VOLT tavalyi himnusza volt. Az év felfedezettje megosztva a Fran Palermo és Freddie lett, Az év dj-jének Karanyit választották, Az év koncertjéért a Petőfi Zenei Díjat Ákos kapta tavaly decemberi dupla Aréna-koncertjéért. Életműdíjat vett át Bereményi Géza.

A díj Petőfi Sándort ábrázolja egy mikrofonnal a kezében, bronzból készült és kristálytalapzaton áll.

A jelölés alapját a Petőfi Rádión 2015. március 1. és 2016. március 1. között legtöbbet játszott 150 magyar dal képezte, közülük választotta ki a kategóriák öt-öt jelöltjét a zenészekből, producerekből, zenei szerkesztőkből, újságírókból, koncert- és fesztiválszervezőkből álló kétszáz fős szakmai testület. A jelöltekre június 20-ig lehetett szavazni a www.petofilive.hu oldalon, majd a szakmai testület is újra voksolt.

A díjátadóhoz természetesen műsor is társult, nem akarámilyen sztárvendégekkel: fellépett a belga Lost Frequencies, a hazai színtérről a Punnany Massif, a Margaret Island, a Szabó Balázs Bandája Julie Rens belga énekesnővel, Lotfi Begi, ByeAlex és Mező Misi, Kis Grófo, Rúzsa Magdi, Ákos és Marge, a Halott Pénz, a Quimby, valamint a Wellhello.

A nulladik napon érkezőknek emellett szembesülniük kellett az új beléptetőrendszer adta kellementlenségekkel: óriási sorok kígyóztak a kapuk előtt, és órákig kellett várni a bejutásra. Ezért a szervezők azt kérik mindenkitől, hogy minél korábban érkezzenek, ugyanis idén a biztonsági intézkedések miatt lassabb a beléptetés folyamata.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés