Kövess minket

Kult

A hely, ahol megtanítják, hogyan legyél zenei mogul

Egyedülálló a világon.

Megosztva

iStock 000046777928 Large
Fotó: Getty / Istock

Azt, hogy hogyan legyen valaki jó előadó, hogyan kell, fognia a nagybőgőt vagy éppen hogyan vezényelhet egy zenekart, számtalan helyen tanítják. Azt viszont csak egyetlen helyen lehet megtanulni a világon, hogy hogyan legyen valaki zenei mogul. Ezt a plusz tudást a New York University Clive Davis Institute of Recorded Music speciális szakán lehet csak elsajátítani.

A 2003-ban alakult intézet nem csak azt tanítja meg az oda jelentkezőknek, hogyan adjanak elő, hogyan írjanak dalokat, vagy, hogy hogyan rögzítsenek egy-egy számot, hanem azt is, hogy ezt hogyan tudják összekapcsolni az üzlettel. Jason King professzor, aki már azelőtt ott dogozott, mielőtt megalakult volna az intézet, elismerően nyilatkozott a szakról. Tulajdonképpen az ő fejéből pattant ki az egész ötlet, és Clive Davisszel együtt megvalósították az első olyan művészeti szakot, ahol üzleti képzést is kapnak a növendékek.

A tanulók nem csak az üzleti életbe tekinthetnek be egy kicsit, de megismerkedhetnek az újságírással, ami az egyik kiemelt szakja az intézetnek, vagy éppen John Legend jobb kezétől, a szövegíró Dave Tozertől sajátíthatnak el mindent, ami egy jó zeneszám megírásához szükséges.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés