Kövess minket

Hiphop

A holland rendőrség kikéri magának, hogy Nicki Minaj letartóztatása faji megkülönböztetés miatt volt

Megosztva

Múlt héten letartóztatták Nicki Minaj-t Amszterdamban, miután kábítószert találtak a bőröndjében. Később elengedték és pénzbírságot szabtak ki rá. Emiatt a rapper lemondta a holland fővárosban tervezett fellépéseit, és a közösségi médiában is nekiment a rendőröknek. A rapper többek közt világossá tette, hogy nem elégedett azzal, ahogyan a hatóságok bántak vele. Felvetette, hogy az előállítás faji megkülönböztetés eredménye lehetett, és egy hasonlóan szerencsétlen helyzetre hivatkozott, amellyel Ari Lennoxnak 2021-ben kellett megküzdenie.

A holland rendőrség azonban cáfolja ezeket az állításokat. A hatóság egyik képviselője nemrég egy holland tévétársaságnak nyilatkozva elmondta, hogy egyszerűen csak az ilyenkor szokásos protokollt követték. Sőt, „bosszantónak” nevezte, hogy Nicki azt sugallta, hogy a letartóztatásnak rasszista indítékai lehettek, és ragaszkodtak ahhoz, hogy mindenkivel egyformán bánnak. „Bosszantó, hogy ő így élte meg” – mondta a képviselő. „Letartóztattuk, amikor tucatnyi jointot találtunk a poggyászában. A hölgyet négy órával a letartóztatás után, az ügyészséggel egyeztetve, és pénzbírság megfizetése után szabadon engedték. Úgy gondolom, hogy minden nagyon simán ment. Bosszantó, hogy előhúzta a rassz kártyát”.

A BBC-nek nyilatkozva a holland rendőrségi szóvivő hasonlóan fogalmazott, elmondása szerint mindenkivel egyenlően bánnak, és egyszerűen ezt kell tenniük, ha valakinél drogot találnak.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés