Kövess minket

Kult

A Japán fiatalok közel fele még szűz és még ennél is többen szinglik

Élen járnak ebben is.

Megosztva

Japán népességfogyásának és öregedő társadalmának problémája már egy jó ideje ismert tény, de a legújabb állami felmérések sajnos a helyzet további romlását vetítik előre. A Japan Times által közölt felmérés, melyet állami megrendelésre készítenek el ötévente többek között a családi állapotra, valamint a szexuális életre vonatkozó kérdéseket is tartalmaz.

A kutatás kimutatta, hogy a 18-34 éves korcsoportban a nem házaságban élő férfiak 70, a férjetlen nők 60 százaléka szingli. Ez még nem lenne magában katasztrófa, de ugyanezek az emberek nem is nagyon szexelnek. Ugyanebben a korcsoportban ugyanis a férfiak 42, a nők 44.2 százaléka még szűz, és akkor ezek még csak azok, akik bevallották. Ez a szám amúgy 6 százalékpontos növekedés a szüzek javára 2010 óta. Ki tudja, lehet egy-két évtized múlva már ciki lesz a fiatalok szemében a szex, mivel a szüzek egyértelmű többségi fölénybe kerülnek a szexuálisan aktív társaikkal szemben.

Az elöregedő társadalom és csökkenő gyermekvállalás persze nem csak Japán problémája, hisz például Európa is hasonló gondokkal küzd. A különbség az, hogy az ázsiai országban egyfajta szexuális apátia alakult ki, melynek megoldására egyelőre az ország vezetői sem látják a megoldást.

(National Post)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük