Kövess minket

Aztaa

A Justice felszólította Justin Biebert, hogy ne lopja le a logójukat

Megosztva

Februárban, miután Justin Bieber leleplezte következő, „Justice” című nagylemezének borítóját, az Ed Banger Records elpoénkodott azon Instán, hogy mennyire hasonlít az elvileg Justin által tervezett logó a kiadó híres francia duójának, a Justice-nak a saját logójára. A poénkodásból akár per is lehet, mivel a producerpáros most felszólította az énekest, fejezze be a jogsértést, és ne használja a logójukat.

Az Ed Banger kinevezte az új kreatív igazgatóját Mr. Justin Drew Bieber személyében. Köszönjük a korábbi kreatív igazgatónk, Mr. So Me munkáját” – posztolta viccesen a kiadó, reakcióként Bieber új albumának logójára, mely gyanúsan hasonlít a francia elektronikus zenei duó, a Justice logójára, különösképp a „t” betűt helyettesítő kereszttel együtt. Véletlenek persze mindig vannak, de a duó menedzsere a SPIN magazinnak nyilatkozva elmondta, itt közel sem ez a helyzet:

Bieber menedzsmentje megkeresett minket 2020 májusában, feldobva, hogy kössük őket össze a Justice grafikusával, mivel egy új logóra van szükségük. Megpróbáltuk összekötni az énekes csapatát a grafikusunkkal, de végül nem jött össze a beszélgetés, így a dolog elhalt. Senki sem említette, hogy egy Justice nevű lemezt akarnak kidobni, vagy hogy egy Justice logóra van szükségük. Mi is akkor értesültünk róla először, mikor bejelentették”.

[instagram]CLzOnaIhfH2[/instagram]

A Justice most hivatalos levélben szólította fel Justin Biebert, hogy ne használja a logót. A levélben felhívják az énekes figyelmét, hogy a logót, 2008-ban már levédették Franciaországban „Mark” név alatt. „A Mark engedély nélküli használata illegális. Nem adtunk rá engedélyt, hogy használva legyen, a Justice semmilyen módon nem kötődik az albumhoz, a logó használata nem csak, hogy illegális, de megtéveszti és összezavarja a zenefogyasztókat” – írják a levélben. A duó Amerikában is árul pólókat, és egyéb merch cuccokat, amiken szintén megtalálható a logó, ezért ott is érvényes a védelem, levelükben azt kérik, hogy az énekes azonnal hagyjon fel a logó használatával, és a közösségi médiában megjelent posztokat is törölje. 

Justin Bieber egyelőre nem reagált a vádakra, Instáján jelenleg is az új lemez első kislemezét promózza, melyhez hamarosan érkezik a klip.

[instagram]CLw5oZfBHwx[/instagram]
(Pitchfork)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés