Kövess minket

Film

A KDNP alelnöke felháborodott egy Netflix filmen, azt szeretné, ha azonnal törölnék a kínálatukból

Állítása szerint milliók vallását sérti a meleg Jézusról szóló film.

Megosztva

Forrás:

Magyarországra is elért a Krisztus első megkísértése című Netflix film körüli botrány. Mint korábban írtuk, a karácsonyi brazil komédia a dél-amerikai országban már keltett némi felzördülést, amiért homoszexuálisként ábrázolják benne Jézust, de most egy magyar politikus, talán nem meglepő módon pont a Kereszténydemokrata Néppárt egyik prominens figurája szólalt fel a film ellen, egészen pontosan azt kérte a Netflix magyar részlegétől, hogy töröljék a filmet a kínálatukból, mert szerinte sérti egyesek vallását a vígjáték.

Rétvári Bence, a KDNP alelnöke a párt honlapján tette közzé a közleményét:

„2019 decembere óta elérhető a Netflix hazai felületén is az a film, amely Jézust vallásgyalázó módon homoszexuálisnak állítja be. A Krisztus első megkísértése című brazil produkció keresztények millióit sérti meg ezzel Magyarországon, és milliárdjait világszerte. Felháborító, hogy egy ilyen alkotás műsorra kerülhet, sőt a Netflix hirdeti és reklámozza is a filmet, mintegy komédiaként tálalva azt a felhasználók számára.

A kereszténységből – csakúgy, ahogy bármely más vallásból – nem űzhető gúny, hiszen az más emberek vallásszabadságát, emberi méltóságát sérti. A keresztényeket is megilleti a tisztelet, mint minden embert, és ez alól egy olyan platform sem kivétel, mint a Netflix. A cég által forgalmazott film direkt provokáció, a keresztényeket és a kereszténységet gyalázó alkotás.

Már közel másfél millió ember írta alá személyesen azt a petíciót, mely így fogalmaz: „Mélyen megsért, hogy közzétették és hirdetik a vallásgyalázó Krisztus első kísértése című filmet, ráadásul karácsonyi kiadásként az adventi várakozás idején. A film vallásgyalázó elemekkel van tele, Jézust homoszexuálisként ábrázolja, Szűz Máriát házasságtörő nőként, az apostolokat pedig alkoholistaként. Ez teljességgel elfogadhatatlan. Kérem, hogy azonnal töröljék katalógusukból a megbotránkoztató filmet, és kérjenek bocsánatot a megsértett keresztényektől!”

Ha Netflixnek értelmezhető fogalom a tolerancia, ha számít emberek milliói vallási meggyőződésének durva megsértése, akkor azonnal törölje a magyar műsorkínálatából keresztényeket sértő botrányfilmet!”

A film trailere alább tekinthető meg.

[vembed youtube=”RP7Xv0utRNQ” ](444)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés