Kövess minket

Események

A kocsmák a szigorítás után is nyitva lehetnek, de a buliknak vége

Megosztva

Forrás:

Pontosította a magyar kormány a tegnap bejelentett járványügyi szigorításokat. Mint mi is megírtuk, Orbán Viktor kedd este bejelentette, hogy rendezvényeken, sportrendezvényeken, mozikban, színházakban csak minden 3. széken lehet ülni, és maszkot kell hordani, míg a szórakozóhelyeknek teljesen be kell zárniuk, mivel ott „nem lehet betartatni” a szabályokat. Ez sok kérdést vetett fel, többek közt, hogy akkor most mi van a kocsmákkal?

A képet tisztította egyrészről a Magyar Közlönyben tegnap éjfél előtt megjelent részletes szabályozás, mely szerint azoknak a helyeknek a kinyitását korlátozzák, ahol nem ültetett konertek vannak, hanem mondjuk DJ játszik. Ma pedig a kormány sajtótájékoztatóján válaszolt ilyen jellegű újságírói kérdésekre Gulyás Gergely miniszter. Ezekből kiderült, hogy a kocsmák továbbra is nyitva lehetnek, de a „táncos-rendezvényeket” biztosító helyek nem. Egészen pontosan azt mondta Gulyás, hogy: „„azokat a helyeket, ahol zene van és a kiszolgálás nem asztaloknál ültetve történik, be kell zárni”. Azok a helyek sem nyithatnak ki, ahol szól a zene, táncolni is lehet, de akár asztaloknál is lehet fogyasztani, mondta a miniszter.


Gulyás azt is elmondta, hogy habár nem támogatják a házibulikat, „nem rendőrállamban élünk”, ezért azt nem tudják megakadályozni, hogy baráti társaságok házibulit rendezzenek, majd ott aludjanak a házban. Itt már az egyéni felelősségvállalás jön képbe. Az új szabályok része amúgy az éjféltől hajnalig 5-ig tartó kijárási korlátozás is.

(Telex)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük