Kövess minket

Események

A kormány inkább csak magyar előadókkal megrendezett fesztiválszezont lát reálisnak

Valaki gyorsan adjon állampolgárságot A$AP Rocky-nak!

Megosztva

Forrás: Balaton Sound

Miközben továbbra is otthon ücsörgünk a járvány miatt, ahelyett, hogy a tavaszi jó időt valamilyen kültéri koncerten töltenénk a haverjainkkal sörözgetve, nagyban megy a találgatás, hogy pontosan mikor és milyen formában jöhet el újra az az idő, hogy ismét rendezvényeket lehessen tartani. Ezt nyilván az egész szórakoztatóipar szeretné tudni, de még ezen belül is van egy csoport, amelynek létfontosságú ez a kérdés, ők a fesztiválszervezők. Tekintve, hogy a nyári fesztiválszezon összehozása egy egész éves meló, és egy Sziget nem igazán teheti meg, hogy kitolja mondjuk a hideg decemberre a rendezvényét, egyelőre egy hatalmas kérdőjel lebeg az egész iparág fölött.

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója, Guller Zoltán egy új podcastban beszélt a kialakult helyzetről, és az esetleges forgatókönyvekről. “Elképzelhető, ha úgy áll a járvánnyal való küzdelem, hogy nem lesznek fesztiválok, hiszen az emberi életnél fontosabb nincsen” – foglalta össze a legrosszabb verziót. De ha lesznek is, várhatóan azok sem olyanok lesznek, mint amilyeneket megszokhattunk. „Azt gondolom, nyugodtan kijelenthetjük, hogy magyarországi nyári fesztiválra neves külföldi előadó nem fog eljönni” – mondta Guller. Az MTÜ vezetője szerint pont ezért folyamatosan zajlik az egyeztetés a fesztiválok szervezőivel, mert arra szeretnék ösztönözni őket, ha azt a járványügyi helyzet lehetővé teszi, más formában, döntően hazai zenészekkel és művészekkel rendezzék meg az eseményeket. Állítja, ehhez a korábbi fesztiváltámogatások sokszorosát tervezi kiosztani az Ügynökség. Az intézkedés szerinte nemcsak a turizmusélénkítés szempontjából fontos, hanem a hetek óta fellépések nélkül maradt művészek számára is hatalmas segítség.

Hogy ez olyan nagy, főleg külföldi látogatókra épülő fesztiválnál, mint mondjuk a Sziget mennyire lehetséges, arra Guller azzal válaszolt, hogy jó kérdés, de szerinte olyan semmiképp sem lesz a feszt, mint mondjuk a tavalyi volt. A Balaton Soundot, Voltot, és Szigetet szervező Sziget csoport amúgy március közepén még azt mondta, hogy azzal terveznek, megtarthatják majd a rendezvényeket.

(Index, MTÜ)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük