Kövess minket

Események

A kortárs irodalmat népszerűsíti a Szabó Ervin Könyvtár a magyar kultúra napján

Több programból, játékból és rekordkísérletből álló kampányt indít a magyar kortárs irodalom népszerűsítésére a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár.

Megosztva

Forrás: Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár

Január 22-én ünnepeljük a magyar kultúra napját, annak emlékére, hogy a Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnusz kéziratát. Ennek alkalmából a Szabó Ervin Könyvtár is különleges programmal készül: Vámos Miklós és Bornai Tibor lesz az est vendége a kortárs magyar irodalmat népszerűsítő beszélgetéssorozat első alkalmán. A „Konyhakész író (=Paperback writer)” című közönségtalálkozót és koncertet pénteken este 6-kor tartják a könyvtár zenei gyűjteményének épületében (Budapest VIII., Ötpacsirta u. 4.).

A Kortárs és kedvelt című ingyenes sorozat egyik része a januártól márciusig megszervezett, ehhez hasonló beszélgetésekből fog állni. A vendégek között lesz még Nyulász Péter, Telegdi Ágnes, Simon Márton, Háy János, Erdős Virág és Kollár-Klemencz László, Berg Judit és Tóth Krisztina, valamint a Szűcsinger formáció, azaz Szűcs Krisztián és Szálinger Balázs is.

Forrás: Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár

A sorozat másik részét a hetente új feladványokkal jelentkező online játékok teszik majd ki január 22. és március 21. között. A feladatokat a FSZEK honlapján teszik közzé, a legjobbakat értékes nyereményekkel díjazzák.

Az eredményhirdetést március 25-én tartják, és ez lesz a napja a könyvtár által harmadik alkalommal megrendezett olvasási rekordkísérletnek is. Az eseményen Rudolf Péter színművész és Lévai Balázs író, televíziós műsorvezető is közreműködik majd.

További információ a Kortárs és kedvelt programsorozatról itt.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.