Kövess minket

Aztaa

A középsulis Kanye West festőnek készült, a képei ma akár milliókat érhetnek

Korai zsengék a zenésztől.

Megosztva

Forrás:

Kapaszkodjatok meg, az Amerikai Egyesült Államok elsőszámú multitálentuma, azaz Kanye Omari West mielőtt világszerte elismert zenész, majd divattervező lett elsősorban festőként szeretett volna érvényesülni. Mindez egy nemrég sugárzott, művészeti reality showból derült ki, melyben több, Ye által készített képzőművészeti alkotást becsült fel egy szakértő.

[vembed youtube=”q6se2lGrxhI” ]Az Antiques Roadshow címen futó műsorban összesen öt Kanye művet mutattak be a nézőknek: két ceruzarajzot, egy úgynevezett gouache (akvarell) festményt, valamint két viaszkarcot. Ezek mindegyikét még középiskolás diákként, nagyjából 17 évesen kreálta a jelen pillanatban elnöki székbe vágyó rapper, valamikor 1995 táján, Oak Lawn városában. A képek tulajdonosa elmondta, hogy közvetlenül Kanye családjától jutott hozzájuk több másik alkotással együtt még 2008-ban, azóta féltve őrzi őket otthonában.

A képeket egyébként 12 és 30 dollár közötti áron próbálta értékesíteni anno a fiatal Ye, mára azonban jócskán megugrott az értékük, a műsor szakértője, Laura Woolley szerint darabjuk akár 3-4 ezer dollárt is érhet az aukciós piacon, attól függően, hogy milyen technikával készült az adott mű. Ez pedig barátok közt is bőven milliós összeg, persze forintban.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés