Kövess minket

Hiphop

A Krampusz kedvencei

A legjobb oltós és legrosszabb karácsonyi reppek.

A Gino család megmondta, hogy „a majális a szeretet ünnepe”. Így Karácsony természetszerűen csak a bevásárlás ünnepe lehet. A zenebiszniszben is oly gyakran, a nyáldömping és a pénztárcsilingelés jelenti a meghitt hangulatot. A hip-hop eladók, hamar felvették a DollárMikulás elejtett pénzszámoló-kesztyűjét és visszacsaptak a közhelyparádénak. Vagy maguk is beálltak a gonoszt szolgálni. A legjobb karácsonyi rapszámok az erő mindkét oldaláról.

Megosztva


1. Run The Jewels: A Christmas F*cking Miracle

(Az egész Viccbeatz crew könyörög neked, hogy legalább ezt hallgasd meg, túlmutat a Karácsonyon.  ((Mármint Jézuska ezt ne vedd sértésnek, tudod mire gondolok na…))
[vembed youtube=”OQ5rI461KNE” ]

2. De La Soul – Millie Pulled A Pistol On Santa
De La Soul is a lelket hiányolja a Karácsonyból, szorosan a Run the Jewels gondolatvonalán haladva.
[vembed youtube=”faiER856zQU” ]

3. Nas: Kill, kill, murda, murda, murda
Nas nem vicceli el, egy klasszikus karácsonyi dalból az egyik legjobb gengszterrapszámot pörkölte fel. Ez tényleg a Krampusz kedvence, és azt is megtanulhatod most, hogy csak a hat szótagnál hosszabb többszörös szóösszetételeket kell elválasztva írni.  A gengszterrapszám egybe van, és Nas is egyben van.
[vembed youtube=”zFsMTp-GvIE” ]

4. David Banner sem vicceli el…Miii??? …hogy a déliek nem tudnak reppelni, vond vissza!
[vembed youtube=”XJPj79oXL0w” ]

Vicceskedések, és erőltetett jópofaságok:
Na, jó most már elárulom igazából, szerintem minden egyes általad, és általam ismert repper csinált egy vicceskedő karácsonyi számot, én is meglepődtem, de így van. Becsüld a kutakodásban, hogy 10 nagyon rosszat hallgattam végig, míg kiszemeztem a jobbakat.

5. Run-DMC: Christmas in Hollis (Queens egyik negyede, ahol felnőttek a háromsávos repperek) Kihagyhatatlan… és emellett egyáltalán nem burkolt termékelhelyezés végig. Na vajon milyen cipőt kért fél New York karácsonyra?
[vembed youtube=”OR07r0ZMFb8″ ]

6. Kanye West: Christmas in Harlem
Azért a 6., hogy képzelj oda mellé, még kettőt, ha gondolod. Kanye, szokás szerint komolyan vette magát, de olyan mint Kobe, hogy azért mindig, minden listára felfér.
[vembed youtube=”bq1POyzBNF0″ ]

7. Beat Street: Santa’s Christmas Xmas Rap
Fájdalmasan 80-as évek de ezt megbocsátjuk nekik…hiszen Beat street, ha a filmet nem láttad, akkor pótold a 30. Reszkessetek betörők- megnézés helyett.
[vembed youtube=”fh8hB1tAip8″ ]

8. Mr. Lif: Santa’s Got A Muthafuckin’ Uzi
(Aki amúgy nem szokott hibázni, ha még nem hallottál róla, akkor bármelyik számával kezdheted)
[vembed youtube=”Hb_1cl4thfw” ]

9. Eazy–E: Merry Mutafuckin’ Xmas
Sokaknak ez a kedvenc karácsonyi száma, de tényleg.
[vembed youtube=”JdSmzS1Fklk” ]

10. Snoop Dogg –Santa Claus Goes Straight To The Ghetto ft. Nate Dogg, Daz Dillinger
Easy-E vel nem voltak nagy barátságba, pedig csodás lett volna egy karácsonyi szipogós west-coast összeborulás.
[vembed youtube=”wkiEx0uJx4k” ]

11. Moses Vs Santa Claus…
Nem akarom lelőni  a pojéntot,de lehet hogy, nem nézed meg. Snoop Dogg a Mózes, ki más?
[vembed youtube=”0kRAKXFrYQ4″ ]

12. Miracle – Matisyahu Hanukkah Song
Tizenkettő, de nem egy tucat. Matisyahu karácsonyi, vagyis nem mert zsidó, vagyis Hannukah, vagyis rómaiak is, V for Vendetta is, posztmodern lett…azért tettem fel mindenképp a listára…mert Matisyahu jó ízlésű, jó humorú MC és nem játssza ki a kereszténycseszegető közhelykártyákat. Békét hoz, pacsi mindenkinek.
[vembed youtube=”Gv-7WdpB72o” ]

13. TLC- Sleigh Ride
(PMK ajánlja, hogy hallgasd meg, mert 1:22-től  Lefteye belazítja a popbizniszt is)
[vembed youtube=”iGLB96S2–U” ]

14.DMX-Rudolph The Red Nosed Reindeer (freestyle)
DMX egy élő felvételen lazább és jobban szól, mint egyes repperek 8 sávon kikeverve. Valaki mentse meg DMX-et önmagától, ezt kérem Rapkarácsonyra.
[vembed youtube=”TPXWZxtDooY” ]

15. És akkor elszabadul a Krampusz!
Na, most Japánból nézve ez az egész kereszténység -izé, olyan, mint nekünk a Pokémon.
Ez a szám a japánok szerint, kapcsolódik a Karácsonyhoz. Értem, vagyis értem, hogy egy másik bolygón élnek. Nem tudom a nevüket kiírni, mert nem variálnak ilyen szánalmas latin betűkkel, van nekik saját.
[vembed youtube=”Ygp_c4D-ONg” ]

16. Kick the can crew
A Google fordító szerint ez a japán rap szám a Szent estéről szól. De most komolyan, az atombomba miatt támadnak vissza?
[vembed youtube=”FCukS-K2P5g” ]

17. Only holy story steady&co.
Ez a szám is egy emberiség ellen elkövetett feltáratlan bűntett. Igen, jól gondolod, sok-sok karácsonyi japán rapszám van… Ha ezt a kamikazék megérték volna.
[vembed youtube=”la4AKyMu8NU” ]

18. BewhY (비와이) – In Trinity (ez tényleg fájin trap-rap)
Ilyen felvezetés után, talán már nem tűnik hihetetlennek, de összességében ma a keresztény dél-koreaiak aránya eléri a 30%-ot. Ázsia csak innen nézve egyforma, Koreában pörög a kereszténység. Nem vicc! A feltörekvő trap vonal egyik hiteles arca BewhY szintén pörgeti a keresztény misztikát. PMK ajánlásával. A fa alatt ez szóljon.
[vembed youtube=”QsBQ4xiD0Wg” ]

19. Sido – Weihnachtsong
Nem tudjátok elképzelni, mi volt ez a szám 2000-ben, a mai napig nem értem. Kábé az év számának akarták sokan választani. 2010-ben rakta fel valaki a Tecsőre, most is 7 millás nézettsége van. Iszonyat hype volt körülötte, nem értem az okát, vagy ez a németek híresen rossz humora. Szerintem ne nézd meg, ha szakbarbár vagy mint én akkor is csak félig.
[vembed youtube=”i-unBLOI7uM” ]

20. Jim Jones ft Juelz Santana: Bad Santa vagyis Trapsanta
[vembed youtube=”xrSMGhk87Sg” ]

21. Ludacrismas: Ludacris
Ez igazából nem jó, csak fel akartam rakni a lista végére.
[vembed youtube=”vPheJbpbSfI” ]

22?
Az AnimálKannibál számot direkt nem tettem fel a listára, mert már így is mélyen bele van szántva mindenki tudatalattijába.

Egy lista nem kell, hogy kerek szám legyen! A kis Jézust és Briant meglátogató háromkirályok (akik napkeleti bölcsek helyesen), is legalább négyen voltak ha az égtájakra akar utalni a misztika, de nem lehet tudni hányan jöttek és hogy milyen zenét hallgattak. Sokat utaztak és odafigyeltek egymásra, tegyük mi is ezt!  Bob Marley, Jézustól kölcsönzött egy mondatos mottójával zárnám. Love is the message!

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük