Kövess minket

Aztaa

A legális marihuána nem csak hatalmas üzlet, de még a bűnözést is visszaszorítja

Reszkess Amerika Kapitány, itt az új szuperhős!

Megosztva

Forrás:

Azt eddig is tudtuk, hogy a legális fű elképesztő pénzeket hoz a tengerentúlon, de míg a profit nő, a bűnözési ráta csökken az USA azon városaiban, ahol szabadon lehet tépni. Ez derül ki egy friss kutatás anyagából, mely szerint a leginkább – nagyjából 13 százalékkal – a Mexikóval szomszédos államokban javult a közbiztonság az elmúlt évben. Ennek prózai oka van: egyszerűen nem éri már meg marihuánát csempészni a határon.

Teljesen átrendeződtek az erőviszonyok az „utcán”. A dílerek munka nélkül maradtak, a mexikói drog kartelek legnagyobb riválisai pedig a helyi gazdák lettek. Az ő általuk termelt fű kerül ugyanis forgalomba, így az illegális árusítás szinte teljesen visszaesett. Ezzel szemben a kartelek egymásra vadásznak, ádáz harc folyik az egyre kisebb piacért, ez pedig a színfalak mögött történik, így a rendőröknek is látványosabb kevesebb munkájuk akad.

Részben emiatt 41 százalékkal csökkent országosan a kábítószer-kereskedelemmel kapcsolatos gyilkosságok száma, mindemellett kevesebb a rablás és az erőszakos bűncselekmény is.

(The Guardian)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés