Kövess minket

Aztaa

A Los Angeles Lakers a leggyűlöltebb NBA csapat az amerikai Twitter felhasználók körében

Papírsima győzelem a Golden State Warriors, a Houston Rockets, illetve a Los Angeles Clippers ellenében.

Megosztva

Forrás:

Sportszakmailag ugyan kicsit sem releváns, de annál érdekes az a statisztikai adat, amely szerint az NBA-ben játszó csapatok közül jelenleg a Los Angeles Lakers örvend a legnagyobb utálatnak az amerikai Twitter felhasználók körében. A kimutatást a Sportsinsider.com munkatársai végezték el: kiszámolták, hogy a közösségi oldalon található bejegyzések közül melyikben szerepel legtöbbször a „hate” szó bizonyos NBA gárdákkal társítva.

A matekozgatás után a Lakerst hozták ki győztesnek a szakik, már ha egyáltalán ildomos egy ilyen versenyben nyertest hirdetni, méghozzá meglepően vastagon. Hogy mennyire egyértelmű LeBron Jamesék egyeduralma, érdemes egy pillantást vetni az alábbi térképre, ezen látható, hogy az USA 50 államából 34-ben ők viszik a prímet.

(Érdekesség viszont, hogy „otthon” Kaliforniában, a városi rivális Clipperst szeretik a legjobban gyűlölni a helyiek.)

[twitter]https://twitter.com/theScore/status/1192444090190880768[/twitter]
A közutálat egyik oka lehet a Lakers idén rendezett nagybevásárlása, hiszen King James mellé megszerezték Anthony Davist a New Orleans Pelicanstól, de jött még a veterán Dwight Howard és az állandóan sérüléssel bajlódó DeMarcus Cousins is, így a tavaly többnyire csak szenvedő csapat rögtön bajnokesélyessé lépett elő. Ennek megfelelően per pillanat vezetik a Nyugati Konferenciát: hat győzelem mellett mindössze egyetlen vereségbe futottak bele – eddig.

A 2018-19-es idényben a Toronto Raptors elleni döntőben elvérző Golden State Warriors volt a legnépszerűtlenebb, igaz, csupán 26 államban.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés