Kövess minket

Aztaa

A magas THC tartalmú kendertea gyártója arra kéri a vásárlókat, ne szívják el a terméket

Megosztva

Magas THC-tartalma miatt vonta ki a forgalomból az egyik kenderteáját a Hemp Health nevű cég Magyarországon, most pedig közleményben kérlelik a vásárlóikat, hogy ne próbáljanak belőle füvescigit csinálni, mert nem arra való.

A bio HAND TEE Felina/organic HEMP TEA Felina/bio Kender tea Felina termék vélhetően pont a magas THC tartalom miatti visszahívásról szóló médiafigyelem nyomán lett extra népszerű, egyes körökben pedig az is elterjedt, hogy a marihuána helyettesítőjeként is használható.

Miután a cég fülébe jutott, hogy bizonyos vásárlók inkább elszívni akarják a kenderteát, ahelyett, hogy vízbe áztatnák, közleményben reagáltak. Mint írják, nyomatékosan kérik a fogyasztókat, hogy kizárólag az utasításoknak megfelelően használják a megvásárolt kenderteákat, melyek a következők: „1-2 teáskanálnyit öntsünk fel forró vízzel, majd fogyasztás előtt hagyjuk állni kb. 6 percig.”

Mint a Telex kiemeli, a jelenleg forgalomban lévő kenderteák THC-tartalma a megengedett 0,2%-os határértéken belül van, a visszahívott magas THC-tartalmú teák 2021. eleje óta nem elérhetőek (a THC egyébként vízben gyakorlatilag nem oldódik, tehát tea formában fogyasztva legfeljebb minimálisan érvényesülnek a hatásai).

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés