Kövess minket

Stílus

A magyar divat meghódítja Párizst is

A Párizsi Divathéten mutatja be legújabb kollekcióját a Maison Marquise, Tóth Bori magyar divattervező márkája .

Megosztva

Koppenhága után most Párizsban is hódít a magyar divat: a Maison Marquise őszi/téli kollekciója a divathét keretében megrendezett Vendome Luxury divatkiállításon látható péntektől hétfőig, a párizsi Le Meurice luxusszállóban. A kiállításon Tóth Bori mellett a másik két alapító, Szűcs Anita es Taligás Judit közgazdászok képviselik a márkát.


A Maison Marquise első és eddig egyetlen magyarként kapott meghívást a divatszakma egyik legnagyobb, luxusmárkákat felvonultató kereskedelmi rendezvényére, ahova pályáztatás után, szigorú szakmai kritériumok alapján hívják meg a francia szervezők azokat a divattervezőket, illetve divatházakat, amelyeket érdemesnek tartanak arra, hogy bemutassák 2016-2017-es kollekcióikat a nemzetközi piac képviselőinek és a szaksajtónak.

„Ez egy olyan nagy nemzetközi fórum, ahova a világ minden részéről ellátogatnak. Itt sokkal jobb lehetőség van találkozni professzionális beszerzőkkel, mint bárhol máshol a világon” – mondta az MTI-nek Tóth Bori Párizsban.

A Maison Marquise továbbra is elsősorban az orosz és amerikai piacot célozza meg, a nemzetközi rendezvény ugyanakkor arra is jó alkalom Tóth Bori szerint, hogy kiderüljön, a világ mely részéről figyelnek fel a magyar kollekcióra. A részvétel sikeressége a divattervező szerint két-három szezon után állapítható meg, amikor már „visszatérő márkának” fog számítani a Maison Marquise és kialakult a bizalom a szakmai körrel, a márka hitelessé vált a vevők szemében is a rendszeres részvételnek köszönhetően. A Vendome Luxuryn való részvétel csak az első lépés afelé, hogy a Maison Marquise pár év múlva akár divatbemutatón is bemutathassa a Párizsi Divathéten felső kategóriás, egyedi készítésű konfekcióruháit.

A divathéten bemutatott őszi/téli kollekció alapvetően sötét színvilágú, kicsit drámai, artdeco-ihletésű ruhákból áll, melyet a díszítő elemekben fedezhetünk fel. A kifejezetten nőies darabok sziluettje követi a test vonalát. „Nem túlzó, de a szemet vonzó darabokat hoztuk, mert fontos, hogy itt most felfigyeljenek ránk. Az anyagainkban, a mintáinkban, a szabásvonalainkban, a bőrrátétekben vagyunk egyediek és a szimmetrikus geometria is nagyon erős” – hangsúlyozta Tóth Bori.

A kiállításon a korábbi kollekció tíz darabját is bemutatják, hogy az érdeklődők lássák, hogyan változik a márka stílusa. Az új kollekciót Magyarországon augusztus közepétől lehet megvásárolni.

Forrás: MTI

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés