Kövess minket

Zene

A magyar egyetemisták fele hallgat rap zenét, de a popzene tarol köztük

Megosztva

Felmérést készítettek a BME Egyetemi Napok fesztiválszervezői annak érdekében, hogy kiderítsék, mit hallgatnak a magyar fiatal egyetemisták. A kutatásban 500 db 18 és 25 év között fiatalt kérdeztek meg a zenehallgatási és koncertlátogatási szokásaikról.

A válaszok közt vannak nem túl meglepőek, kiderült például, hogy a fiatalok 99,81 százaléka szokott és zenét hallgatni, és koncertekre is szívesen jár. A legnépszerűbb stílus a pop, a válaszadók közel 85 százaléka szereti ezt a stílust, míg a második helyen a rap van közel 56%-kal, végül pedig holtversenyben a rock és az elektronikus zene foglalta be a harmadik helyet, egyenként 45%-kal. R&B-t és latin zenéket csak a fiatalok harmada hallgat.

Ha magyar bandákat nézzük, a Carson Coma, a Bagossy Brothers Company, a Follow The Flow, a Halott Pénz, a BSW a favorit, ha szóló férfi előadókat, akkor pedig Azahriah, Beton.Hofi, ByeAlex, Dzsúdló és Krúbi. Női előadók közül ajsa luna, Lábas Viki, Paulina, Rúzsa Magdi, Schoblocher Barbara, Tóth Andi, és valamiért Balázs Klári kerültek a leghallgatottabbak közé.

(Index)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés