Kövess minket

Aztaa

A marihuána segíthet a koronavírus elleni harcban – állítják kanadai kutatók

Vajon be voltak tépve, mikor erre a következtetésre jutottak?

Megosztva

Forrás:

Snoop Dogg lehet jobban védve van a koronavírustól, mint az átlagember, legalábbis erre lehet következtetni abból a kanadai kutatásból, mely azt állítja, hogy a kannabisz segíthet csökkenteni a COVID-19 fertőzés kockázatát.

A Lethbridge és a Calgary egyetem kutatói által készített tanulmányt a Preprints nevű online platformon publikálták, ahol egyetemi kutatási eredményeket lehet megjelentetni ingyen. Fontos kiemelni, hogy a tanulmány még nem ment át kollegiális lektoráláson, de ettől még az eredmények kifejezetten érdekesek.

Az értekezés állítja, a marihuána „segíthet lekorlátozni a vírus terjedését, és ezzel csökkenteni a halálozási arányokat”. Hogy ezt az igen erős kijelentést mire alapozzák? Hát, a tanulmány készítői 400 Kanadában engedélyezett THC és CBD-domináns növényfajtát vizsgáltak meg, és arra jutottak, hogy ebből 13, főleg a magas CBD tartalmú sativák képesek leszabályozni egy ACE2 nevű protein receptort, pont azt, amit a vírus is megtámad a szánkban és a tüdőnkben. A kutatás szerint egyes növények egyenesen 73%-al csökkentették a vírus elkapásának kockázatát.

Talán mondani se kell, hogy senki se rohanjon el pöfékelni, hogy akkor majd ez biztos megvédi a vírustól (már csak azért sem, mert itthon, Kanadával ellentétben illegális a fűfogyasztás), hisz a tanulmány egyelőre csak az alapját szolgálja további tesztekhez, és kísérletekhez. 

(Highsnobiety, CoC)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés