Kövess minket

Film

A Marvel Studios nélkül készíti tovább a Sony a Pókember filmeket

Összevesztek a bevételi pénzeken és felborult a korábbi megállapodás.

Megosztva

Forrás:

Nem tudott megállapodni a Sony és a Marvel Studiost tulajdonló Disney a jövőbeni Pókember filmek bevételeinek elosztásáról, ezért a japán cég maga viszi tovább a szuperhős franchise-t, ahogy tette azt 2016 előtt – tudta meg a Deadline filmes oldal. A vita miatt a most Tom Holland által megformált karakter nem biztos, hogy feltűnik a jövőbeni Marvel Univerzum filmekben.

A Pókember-képregényekhez tartozó karakterek megfilmesítési jogát még hosszú évekkel ezelőtt adta el a Marvel a Sony-nak, aki azóta is szépen gyártja a mozikat, kezdve a 2002-es Sam Raimi által rendezett első filmmel, mely két folytatást élt meg. Később Andrew Garfield főszereplésével rebootolták Peter Parker történetét, ez két részig jutott, majd a Marvel megkereste a Sony-t az ötlettel, hogy beemelnék Pókembert az egyre bővülő Marvel-moziverzumba. A megállapodás nehézkes volt, de végül abban egyeztek meg, hogy a Marvel 5%-ot kap a Pókember filmek bevételéből és az összes merch bevétel az övék, cserébe a legjobb producerük, Kevin Feige segít a Sony-nak felpörgetni a franchise-t. A deal gyümölcsözőnek tűnt, hisz a Pókember: Hazatérés és a Pókember: Idegenben kasszasikerek voltak, az utóbbi ráadásul a legjövedelmezőbb Sony film lett, 1,1 milliárd dollárt kaszált a mozipénztáraknál. A Disney viszont szerette volna újratárgyalni a feltételeket és egy 50/50 százalékos bevételi felosztást ajánlottak, amit a Sony visszautasított. A vita vége az lett, hogy a biztos sikereket szállító Kevin Feige producert levették a további Pókember projektekről, a Sony pedig maga gyártja majd a filmeket, ahogy tették 2016 előtt.

A rajongók most attól tartanak, hogy Pókember nem fog feltűnni egyik jövőbeni Marvel Univerzum filmben sem, pedig az elmúlt években többször szerepelt bennük. Tom Holland viszont legalább egy alkalommal biztosan eljátssza még Pókembert, hisz szerződése van a Sony-val.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés