Kövess minket

Tech

A megjelenése óta már közel 100 millió PlayStation 4-et adtak el világszerte

Büszkék is a Sony-nál.

Megosztva

Forrás:

Kicsivel több mint öt évvel ezelőtt, 2013 őszén dobta piacra a Sony a legújabb konzolját, a PlayStation 4-et. A játékgép azóta elképesztő eladási adatok produkálva egyeduralkodóvá vált a piacon, sem a Nintendo által forgalmazott Switch, sem a Microsoft masinája, az Xbox One és a feltúrbozott X nem képes felvenni vele a versenyt. A Sony legfrissebb kimutatásaiból megtudhatjuk, hogy csak az elmúlt karácsonyi időszakban, ami egyébként hagyományosan a legprögösebb időszak a bizniszben – összesen 5,6 millió PS4 talált gazdára, ezzel pedig kis híján 92 millió példányt adtak már el belőle (december 31-ig bezárólag) világszerte a megjelenése óta.

A hardverek mellett a szoftverek is nagyot mentek az ünnepek előtt: megközelítőleg 50,7 millió játék kelt el, míg globálisan már 876 milliónál jár az eladott – fizikai és digitális – játékok száma. Közülük is messze az új Spider-Man-t vitték a legjobban, nagyjából 9 millió értékesített darabbal.

A Sony-val ellentétben a Microsoft már egy jó ideje nem közöl az Xbox One és X-szel kapcsolatban semmiféle eladási adatot, pedig a számaik nőnek, csak nyilván a rivális közelében sincsenek. Szakértők szerint a tech óriáscég kábé a felét tudja pénzzé tenni saját konzoljából a nagy rivális, PS4-hez képest. A Playstation 4 jelenleg a negyedik legeladottabb házikonzol a történelemben, a harmadik a Nintendo Wii, míg a második és első helyen a PS1 és PS2 tanyáznak.

Könnyű elképzelni, micsoda örület lesz, amikor kijön a széria legújabb darabja, a PS5.

(IGN)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés