Kövess minket

Aztaa

A mindössze 18 éves Maronka Zsombor jelentkezett az idei NBA draftra

Megosztva

A YouFirst sportmenedzser iroda játékosügynöke, Guillermo Bermejo a minap közölte az ESPN-nel, hogy több általuk képviselt európai játékos mellett, a 18 éves Maronka Zsombor is jelentkezett az idei, 2021-es NBA draftra.

A már évek óta Spanyolországban, azon belül a Joventut Badalona csapatában pallérozódó, 208 centiméter magas magyar sportoló idén debütált az élvonalbeli együttesben, de még a szintén rangos EuroCup-ban is bemutatkozhatott fiatal kora ellenére.

Maronka egyelőre az úgynevezett előzetes draft listán, vagyis az early enrty list-en szerepel, ahonnan akár vissza is léphet, ha idő közben esetleg meggondolná magát. Valójában ebben az esetben sem veszítene semmit, hiszen a karrierje szempontjából jelen pillanatban talán az a legfontosabb, hogy először a kimondottan jó erőkből álló Badalonában tudja stabilizálni a helyét, majd ezt követően jöhetne akár az újabb megmérettetés, az NBA valamely csapata. Sőt, tulajdonképpen azzal, hogy jelentkezett a játékosbörzére csak nyerhet, hiszen így játékosmegfigyelők noteszeibe kerülhetett be a neve, ami pedig a jövőjére nézve egyáltalán nem elhanyagolható tényező.

Az immár 75-ik NBA draftot július 29-én rendezik meg New York városában.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés