Kövess minket

Stílus

A Moschino „drogos” táskái kiverték a biztosítékot

Többek szerint nagyon nem menő a kapszulákból divatot csinálni.

Megosztva


Annyira, hogy az egyik legnagyobb amerikai üzletlánc, a Nordstorm bevonta a polcairól a Moschino gyógyszeres kollekcióját, miután több ezren reklamáltak miatta. A kapszulakollekció többek között egy fájdalomcsillapítókra hasonlító gyógyszerlevél formájú clutch-ot, egy gyógyszeresdoboz oldaltáskát, és egy gyógyszer formájú telefontokot is tartalmaz.


A tervező, Jeremy Scott, híres a köznapi tárgyak és popkulturális karakterek divatba emeléséről, úgy mint a sültkrumpli, a Barbie-babák vagy Spongyabob, a gyógyszerekkel azonban többeknél kiverte a biztosítékot. Egy minnesotai tanácsadó, Randy Anderson petíciót indított a neten, hogy vonják ki a termékeket a forgalomból.

Randy, aki a gyógyszer- és drogfüggők felépülésének segítésével foglalkozik, ezt üzente a Moschinónak: „első kézből tudom, milyen hatással van a függőség az egyénre, a családjára, a közösségre, az egészségügyi rendszerre és az államra. Van fogalmad róla, milyen üzenetet közvetítenek ezek a termékek azoknak, akik például elvesztették egy családtagjukat drogtúladagolás miatt?” Azoknak, akik a függőséggel küzdenek, többet jelen egy ilyen kollekció egyszerű provokációnál.

Jeremy Scott azonban megvédte a termékeit: „ez egyszerűen csak szó szerint egy „kapszula kollekció”. Mindig azt mondom, számomra a divat az egyetlen drog. Ez hajt előre.”

Szerintetek kinek van igaza?

Randy Anderson
Jeremy Scott

My IQ Test

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés