Kövess minket

Hiphop

A Nemzeti Lőfegyverszövetségnek szól be Eminem a „Nowhere Fast” hosszabb verzióján

A dalt nemrég egy díjátadón is előadta, ott is feljött a fegyverviselés kérdése.

Megosztva

Forrás:

Forró téma Amerikában jelenleg a fegyverviselés kérdése, pontosabban annak szabályozása, miután egy ámokfutó 17 embert lőtt le egy floridai középiskolában még február közepén. Az országban egymást érik a tüntetések, a regnáló kormány pedig nem tudja eldönteni, hogy az erőszakos videojátékokat hibáztassa (lásd ezt a videót), vagy tényleg tegyen is valamit az ügy érdekében. A legnagyobb lobbi a szabályozás ellen persze a Nemzeti Lőfegyverszövetség (NRA) részéről érkezik, akik szerint egy erősebb szabályozás az emberek szabadságát korlátozná, és nem állítaná meg a tragédiák megismétlődését. 

Eminem is szót emelt a témában, méghozzá a „Nowhere Fast” című dalának hosszabb verziójában, amiben az NRA-t szidja, szerinte a szervezet dróton rángatja a politikusokat. A szám a Revival albumának legújabb kislemeze. Konzervatív portálok azonnal ráugrottak a témára, szerintük Eminem csak ne kardoskodjon az erőszak és a fegyverek ellen, mikor korábbi dalai kifejezetten erőszakosak voltak, a szélsőjobboldali Breitbart még egy gyűjtést is készített olyan számokból, ahol Eminem pozitív fényben tünteti fel a fegyverhasználatot, a példák közt van a „Murder, Murder” és a „Kill You” című dal is.

Álszent viselkedés ide vagy oda, az igazsághoz hozzátartozik, hogy Eminem karrierjének elején pont az erőszakossága nem tetszett a konzervatív oldalnak, most meg az ellenkezőjével támadják, hogy felszólal az erőszak ellen.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük