Kövess minket

Tech

A Netflix nekimegy azoknak, akik mások jelszavát használják

Megosztva

Új biztonsági tesztet indított a Netflix, hogy megakadályozzák, vagy legalábbis visszaszorítsák a jelszómegosztás gyakorlatát – szúrta ki a GammaWire.

A több mint 200 millió felhasználóval rendelkező streamingszolgáltató egyrészről biztonsági, másrészről saját üzleti érdekből döntött a teszt elindítása mellett, mely nem targetál konkrét országot, és nincs meghatározott időkerete, tehát bárki, bármikor belebotolhat az ellenőrzésbe.

Az új funkcióról a Netflix egyik szóvivője úgy nyilatkozott, hogy az azt biztosítja, hogy mindenki csak a saját Netflix profilját használhassa csak. Ennek érdekében, ha az applikáció azt érzékeli, hogy nem az eredeti felhasználó jelentkezett be, a profil megerősítést kér a felhasználótól emailen vagy sms formájában, és ha ezután az illető egy meghatározott időkereten belül nem tudja igazolni magát, akkor nem tud többet streamelni, és arra kéri az app, hogy csináljon saját profilt. A biztonsági ellenőrzést persze elvben ki lehet játszani, ha a jelszót biztosító ismerősünknek gyorsan átküldjük a kapott kódot, ő pedig visszaigazol minket.

Az egyetlen pozitív oldala a szigorításnak, hogy így könnyebben ki lehet majd szűrni azokat, akik jogtalanul tulajdonították el a profilunk bejelentkezési adatait, de az ilyen esetek valószínűleg eltörpülnek a haveroknak átadott jelszavakhoz képest, a Netflix tehát inkább az utóbbinak a visszaszorítására pályázhat.

Az „egy háztartásban” élőknél persze továbbra is szabad a jelszómegosztás.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés