Kövess minket

Tech

A Netflix vezérigazgatója szerint a „szórakoztatási drogok” vehetik át a filmek és sorozatok helyét

Gazdag emberek és fura teóriák MMXVI. rész.

Megosztva

Közel 80 milliós előfizetőjével a Netflix már egy jó ideje piacvezető a filmes és TV show streaming piacon, de Reed Hastings a cég vezérigazgatója máris a következő  nagy ugráson filozofál, igaz a technológiai jövendőmondása egyelőre a sci-fi regények és az V. kerületben üvöltöző részeg csöves kicsavart gondolatmenetei közt ingadozik.

Hastings a Wall Street Journal WSJD rendezvényén tartott előadást, ahol kifejtette, hogy a jövőben a filmek és a sorozatok olyanok lesznek, mint most az opera és a regények, ergo sokkal kevesebbet fogunk belőlük fogyasztani, még akkor is ha mindenki azt hazudja, hogy „Ja én állandóan járok operába, most komolyan, a kedvencem, full nem kamu.„. Mi lesz akkor viszont helyette? – tették fel a kérdést a vezérigazgatónak a rendezvényen. Az egyik lehetséges válasz: „szórakoztatási drogok”.

Az alapkoncepció az, hogy ki kell fejleszteni egy pirulát, mely „elszórakoztat” egy estén keresztül, úgy mint ahogy manapság lezúzunk egy évad House Of Cards-ot. Hastings persze nem mondta, hogy ők egy ilyen drog kifejlesztésén dolgoznának, inkább csak próbál nagyon-nagyon előre gondolkodni, mivel ha nem a jövő technológiái lebegnek a szeme előtt, akkor könnyen úgy végezheti a Netflix is, ahogy a szolgáltatásuk előtt egyeduralkodó videotéka piac járt.

(via The Verge)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés