Kövess minket

Film

A Nickelodeon betiltott két SpongyaBob Kockanadrág epizódot, kifogásolható tartalmaik miatt

Megosztva

Forrás: Nickelodeon

A Nickelodeon úgy döntött, hogy elérhetetlenné tesz két SpongyaBob Kockanadrág epizódot, miután az egyikben szerintük kifogásolható tartalom látható, a másikban pedig egy karantén szcenárió van felvázolva – írja az IGN.

Az oldal azután kereste meg a gyerekcsatornát, hogy feltűnt nekik, a napokban indult Paramount+ streamingplatformról – amely többek közt azzal hirdeti magát, hogy a teljes SpongyaBob katalógust birtokolja, ami nem csoda, hisz egy anyacéghez tartoznak – hiányzik egy epizód a harmadik évadból, egész pontosan a „Mid-Life Crustacean” című rész. A Nickelodeon az IGN kérdésére elárulta, hogy a 2003-ban debütált epizódot 2018 óta nem vetítik a csatornájukon, mivel felmerült, hogy „kifogásolható tartalom” található benne, mely nem gyerekeknek való. Az epizód amúgy arról szól, hogy Rák úr kapuzárási pánikon esik át, SpongyaBob és Patrik pedig megpróbálják felvidítani, és több programot is szerveznek neki, hogy ismét fiatalnak érezze magát. Az egyik ilyen „program”, mikor Patrik bedobja, hogy mi lenne ha ellopnák egy lány alsóneműit. „Egy lány, igazi lányról beszélünk?” – kérdezi Rák úr, mire Patrik azzal válaszol, hogy „Bizony!„. A zárópoén az, hogy a lány, akinek a bugyijait el akarják lopni, valójában Rák úr édesanyja, aki az eset után szobafogságra ítéli a fiát.

[vembed youtube=”RsWQbwiHO7U” ]Az epizód még megtalálható az első 100 Spongya epizódot tartalmazó DVD válogatás legutóbbi, 2020-as újrakiadásán, de az amerikai online piacterekről egymás után törlik, az IGN kiemeli, hogy például az Amazon Prime-ról is törölték.

A másik szóban forgó „betiltott” epizódot egyelőre be sem mutatták Amerikában, mivel a folyamatban lévő 12. évad egyik epizódjáról van szó. A „Kwarantined Krab” című, 2019-ben elkészített részt azért nem akarja bemutatni egyelőre a Nickelodeon, mivel egy karantén szcenáriót mesél el. A történet szerint a Rozsdás Rákollóban elkezd terjedni egy vírus, ezért karantén alá helyezik az éttermet. A Nickelodeon úgy érezte, hogy nem helyes, ha a pandémia alatt tűzik műsorukra az epizódot, ennek ellenére más országokban, például Finnországban, Kanadában vagy épp Izraelben már bemutatták.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés