Kövess minket

Stílus

A Nike beperelte a Pumát, mert szerintük több technológiájukat is engedély nélkül használták

A Puma szerint persze ez mind nem igaz.

Megosztva

Forrás:

Pert indított a Nike egy másik nagy sportruházat- és sportfelszerelés-gyártó cég, a Puma ellen. Az amerikai vállalatnak az a problémája, hogy állításuk szerint a Puma több levédett technológiájukat is felhasználta, méghozzá engedély nélkül.

A beadványt a Puma amerikai részlege ellen adták be, és többek között a Nike Flyknit és Air technológiájáról szól. A Nike állítja, felszólították a versenytársukat, hogy hagyjanak fel a jogsértő magatartással, de csak nemleges választ kaptak, ezért fordulnak most bírósághoz. Mint a keresetükben írják: „A Puma felhagyott az innovációval, és helyette a Nike technológiáit használja, engedély nélkül„.

A szóban forgó technológiák egyike az Air, melyet 2008-ban védett le a Nike. A peranyag szerint a Puma a The Jamming (lásd fenti kép) nevű cipőjénél használta jogtalanul az ellenálló, mégis rugalmas zsákban lévő, sűrített levegőből álló technológiát, igaz a Puma a képek alapján fel is töltötte valamivel a kifogásolt cipőrészt. 

A másik probléma a Flyknit-tel akadt, ez a Nike leírása alapján szupererős szálakat használ, így a vele létrehozott könnyű felsőrészek a célzott pontokon biztosítanak tartást, rugalmasságot és szellőzést. Ezt a technológiát elvileg a 2015-ben megjelent Ignite cipőjével nyúlta le a Puma. A Puma tagadja a vádakat, és a per miatt a kollekciójukat sem változtatják meg.

Forrás:

(Footwearnews)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés