Kövess minket

Stílus

A Nike készített egy menő maszkot, rögtön a banda kultúra támogatásával vádolták meg

A cég szerint ez csak a kollab tréning kollekciójuk egy sima darabja.

Megosztva

Forrás:

Július közepén jelent meg a Nike és Matthew M. Williams közös tréning kapszulakollekciója, mely a merő funkcionalitáson túl iszonyat menőre is sikeredett. A hivatalos oldalon már rég sold-out darabok közül viszont az egyik elem nagy felháborodást keltett Angliában, amiért egy-két kritikus hang szerint a sportszergyártó a bandakultúrát támogatja vele.

[instagram]Bl5Dt4eBaGo[/instagram]
A MMW TRAINING SERIES 001 darabjai a Nike által nyújtott tökéletességre törekedő funkcionalitásból és az Alyx tervezőjének, Matthew M. Williams-nek az egyedi dizájnjából áll össze. Ahogy Williams fogalmazott, a számítógépes adatok és az érzelmek találkozása ez. Techno, edzés és BDSM kultúra fut össze a futurisztikus dizájnokban, de a 80 euróért árult egyik maszkba teljesen mást láttak bele Angliában, fekete kölyköket, akik leszúrnak az utcán. 

[twitter]https://twitter.com/DRileyamusing/status/1031266930462810117[/twitter]
Az egyik promó képen ugyanis egy fekete srác látható a már említett maszkban, többen pedig azt sérelmezték a szigetországban, hogy a Nike felelőtlenül viselkedik, hisz Londonban hatalmas problémává nőtte ki magát a bandázás, elég csak a rendőrség által betiltott drill videókra gondolni. A kritikák közt volt az is, hogy a maszkhoz zsebek is tartoznak, na és ugye mi fér bele abba a kis zsebbe? Természetesen egy kés, vagy rögtön kettő. Az már más kérdés, hogy a kollekció több darabján is hangsúlyos elem a zseb, ez nem csak a maszkra jellemző.

Az egyik kritikus hang, Paul Mckenzie Facebook videóban ment neki a Nike-nak. „Tudjuk, hogy a fiatalok imádják ezeket a cégeket, és bármit megvesznek, amit csak piacra dobnak. Látjuk a fotókat a mai fiatalokról, akik már most is elég fenyegetően néznek ki, erre a Nike gondol egyet és megjelentet egy ilyen maszkot, ami pláne fenyegetőnek tűnik. Lehet én vagyok túl öreg, de ez a maszk szerintem pont rosszra ösztönzi a fiatalokat„. A videót közel 30 ezren megnézték. És nem Mckenzie volt az egyetlen, akinek nem tetszett a maszk.

A Nike amúgy azzal zárta rövidre a témát, hogy a maszk egy kollekció része, és nem ezzel az egyetlen fekete sráccal készült promó kép róla, ahogy nem Anglia az egyetlen hely, ahol árulják. „Nem támogatjuk és nem ösztönözzük az erőszakot és a bandakultúrát” – írták.

(The Guardian,CNBC)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük