Kövess minket

Aztaa

A nyugat-kanadai Vancouverben dekriminalizáltak minden drogot

Megosztva

Forrás:

Vancouverben teljes drog dekriminalizációt szavaztak meg, már csak állami szinten is engedélyezni kell a döntést.

A szavazás tegnap (november 25.) zajlott, anonim módon. A dekriminalizációt azért szeretné elérni a város, mert az amúgy is kemény ópiát krízis csak egyre rosszabb lett a pandémia miatt. A városban 2016 óta közegészségügyi vészhelyzet van érvényben, és azóta a tartományban, ahova Vancouver is tartozik, több mint 5 ezer túladagolásos haláleset történt. Előző hónapban 162 túladagolás történt, melynek nagy része fentanil mérgezés volt, ez részben annak is köszönhető, hogy a függők a járvány miatt nem tudnak ártalomcsökkentő programokban részt venni.

Ha a kanadai állam is rábólint a döntésre, akkor Vancouver lehet az első város az országban, ahol minden létező drogot dekriminalizáltak, legalábbis kis mennyiség esetén. A „Vancouver ismét vezető szerepet tölt be a drogpolitikában, ezzel pedig emberéleteket menthetünk” – mondta a polgármester, Kennedy Stewart, aki dekriminalizáció nagy támogatója. Stewart azt szeretné elérni, hogy a tartomány többi városa is csatlakozzon a programhoz.

A hónap elején Amerika egyik államában, Oregonban dekriminalizálták a drogokat, ott az volt a cél, hogy a fogyasztókat ne zárják börtönbe, felesleges plusz terhet róva ezzel az igazságszolgáltatásra, helyette 100 dolláros pénzbüntetést és elterelést kaphat az, akit keménydroggal fognak meg. A döntéssel párhuzamosan növelik a drogrehabilitációs központok számát.

(VICE)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés