Kövess minket

Film

A Peaky Blinders most készülő, hatodik évada lesz az utolsó, ám a sorozat más formában azért folytatódni fog

Végéhez közeleg a legendás sorozat. Vagy mégsem?

Megosztva

Forrás: Men’s Health

A nagy sikerű Peaky Blinders (itthon Birmingham bandája) a most készülő hatodik évaddal a végéhez ér, számol be róla a Variety

Ezt a BBC-n indult, viszont már Netflixen is elérhető sorozat alkotója, maga Steven Knight erősítette meg hétfőn egy közleményben. Ebben Knight bejelenti, hogy a stáb a COVID miatti kényszerszünet után a közelmúltban végre visszatért a forgatáshoz, illetve előrevetíti, hogy habár a hatodik évad egyben az utolsó is lesz,

a sztori egy más formában azért csak folytatódni fog.

Hogy ez egészen pontosan mit takar, az egyelőre tisztázatlan, de a Variety cikke szerint nem kizárt egy egész estés Peaky-film, vagy egy lehetséges spin-off show tető alá hozása sem. „Hisszük, hogy ez lesz az eddigi legjobb évad mind közül, és biztosak vagyunk benne, hogy rajongóink is szeretni fogják. Bár a tévésorozat a végéhez ér, a történet folytatódni fog egy másik formában.” – áll az írásban.

Forrás: BBC / Variety

Az aktuális hír abból a szempontból mindenképpen meglepően hat, hogy Knight 2019-ben még azt nyilatkozta az Entertainment Weekly lapnak, hogy a Peaky Blinders mindenképpen meg fog élni hét évadot, mielőtt véget ér. A határozott és biztató kijelentés után a sajtó és a sorozat rajongói is ebben bíztak, ám úgy néz ki, be kell érniük a mindössze 6 részesre tervezett hatodik szezonnal, ami ha nagyon optimisták vagyunk, még 2021 végén megjelenhet, de erősen esélyes egy 2022 eleji start is, minden az Egyesült Királyságban zajló, nem éppen rózsás koronavírus-helyzeten múlik. 

Az öt évadot megélt, 2013-ban indult Peaky Blinders a birminghami Shelby-család puskaportól, vértől és kényes ügyletektől sem mentes tevékenységét és birodalomépítését mutatja be a két világháború közt. Az utolsó évad már 1929-ben, a tőzsde bedőlésének évében játszódott, és az egyre nagyobb teret nyerő fasiszta mozgalmakra is nagy hangsúlyt fektetett – az új szezon feltehetőleg itt veszi majd fel a fonalat, mi már igen kíváncsian várjuk.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés