Kövess minket

Aztaa

A Pornhub igazából egy gigantikus mémbirodalom, csak sokan nem tudunk róla

Nem csak pornó van ám ott, ahol pornónak kellene lennie.

Megosztva

Forrás:

Történt egyszer, hogy a brit hatóságok kérésére harminc drill klipet távolítottak el a Youtube-ról, mivel egyesek szerint azok erőszakra buzdítóak és félelemkeltőek voltak. Az ügyben érintett csapatok, név szerint a 1011, a BSIDE és a Block 6 vizuáljai hamar el is tűntek a legnagyobb videómegosztóról, viszont feltűntek az internet egy másik szegletében,

nevezetesen a Pornhubon.

De nem ez volt az első dokumentált eset, amikor tökre oda nem illő – vagy legalább is nem várt – tartalom tűnt fel a mára már komoly branddé vált pornó oldalon: hivatalos megjelenése előtt például itt debütált Kanye West ezerszer megváltoztatott és utólag korrigált hetedik nagylemeze, a The Life Of Pablo is. Mindez viszont csak egy nagyon kis százaléka azoknak a nem pornográf tartalmaknak, amiket szinte kivétel nélkül viccből, trollkodásból és mém-készítői/teremtői szándékból töltenek fel az oldalra.  

Következzen hát egy kis ízelítő – a teljesség igénye nélkül – abból a sok földöntúli zseniális baromságból, ami mind egy olyan szájton lelhető fel, ahová az emberek általában nem rajzfilmeket nézni, albumokat hallgatni, Shreken, Hitleren, vagy Ricardón röhögni járnak, pedig lassan akár már azt is tehetnék, olyan gazdag a kínálat.

Forrás:

A KEDVES PORNÓ AZ ÚJ HARDCORE

Ha gyakra nézel fel a Pornhubra, vagy csak sokat internetezel, akkor ralán rádmosolyoghatott egyszer már A férfi, a legforradalmibb pornós, a „wholesome porn” atyja, Ryan Creamer, akit nyugodtan nevezhetünk az oldal koronázatlan királyának és legnagyobb szenzációjának egyben és akinek tulajdonképpen egész lénye egy nagy-nagy mém

A komikus “pornós” karrierje 2018 októberében indult, amikor elmondása szerint görgetett a Pornhubon, majd megpillantotta a “Work for Us”, vagyis a “Dolgozz nekünk” fület az oldal alján. Ekkor eszmélt rá, hogy bárkiből lehet hitelesített és igazolt pornósztár, így hát miután elfogadták a jelentkezését, elkezdett kedvesebbnél kedvesebb videókat felpakolni a szájtra, az internet pedig szinte rögvest a lába előtt hevert.

Az első feltöltése a “Betakargatlak miután elélveztél” címet viseli, ez először a Redditen kezdett terjedni, ahonnan aztán – ahogy legtöbbször lenni szokott – begyűrűzött a világháló egyéb szegleteibe is. Creamer elmondása szerint rengeteg pozitív üzenetet kapott és kap is a nézőktől, emellett pedig az elit pornós szcéna is befogadta őt, hülyék is lettek volna nem kihasználni az általa megtestesített abszurd karakterben rejlő PR-potenciált. [vembed youtube=”XiVOySi73ps” ] Creamer eddigi pályája alatt dolgozott már az NBC-nél, előadott a 2001-ben alakult komikus performansz-csapat, az Improv Everything tagjaként és a The Chris Gethard Show szereplőjeként is. De voltak performanszai a New York-i Upright Citizens Brigade Theater színházban is, és a One Last Heist nevű szkeccs-szériának is a egyik figurája volt, emellett főállásban dolgozott a Do You Get It? című műsor stand-uposaként, improvizőreként, írójaként, szerkesztőjeként és rendezőjeként is. Mindemellett comedy-cikkeket is ír, olyan oldalaknak például, mint a CollegeHumor, a Reductress, vagy éppen az Above Average – derül ki a saját, Wikipédia-stílusú weboldaláról. Ryan tehát sok évnyi szórakoztatóipari tapasztalattal a háta mögött vágott bele a bizniszbe, remek humorérzéke pedig meg is hozta neki a sikert.

Íme pár videójának a címe, csakhogy tudjátok mivel van dolgunk:

  • Megölellek, azt mondom, hogy nagyon jól éreztem magam veled, majd hazamegyek

  • Cáfolom, amit a videó körül felugró hirdetések állítanak, a péniszméreted úgy jó, ahogy van

  • Taxiban utazom, de nem szexelek a sofőrrel

  • Kiviszek neked egy pizzát, de nem teszem bele a farkam

  • Titkárnő és főnöke élvezik az egészségesen működő viszonyukat

  • Használom a repülőgép mosdóját, de az eredeti rendeltetése szerint

  • Videójátékozom és közben senki nem akar leszopni

  • Én, a medencés fiú tényleg kitisztítom a medencéd

  • Én, a vízvezeték szerelő tényleg megjavítom a csöveket

  • Én, az ingatlanügynök körbevezetlek az ingatlanban

És igen, ezekben a videókban pontosan az történik, amit a címük ígér: Ryan megölel, azt mondja, hogy nagyon jól érezte magát veled, majd hazamegy, medencét tisztít ahelyett, hogy belemenne a flörtbe a napozóágyon hűsölő szexi milffel, elmegy vécére a repülőn, de ott nem rögzít sunyiban masztizós videókat, megjavítja a vízvezeték hálózatot anélkül, hogy valaki munka közben lehúzná a sliccét és boldogan dolgozik a titkárnőjével egy irodában, bármiféle testi kontakt létesítése nélkül. Mindennek tetejébe van még olyan videója is, amiben több sráccal együtt szerepel, akikkel azon verseng, hogy melyikük tud szebb bókot/dicséretet mondani a nézőknek, és olyan is, amiben FERTŐTLENÍTI a Fake Agent-szintű videókból jól ismert “casting” kanapét.

Forrás: Pornhub.com / RyanCreamer

A tag konkrétan akkorát ment, hogy már A kategóriás, befutott pornósokkal dolgozik együtt videóiban, például Asa Akirával ÜL egy hotelben, ahol mint a cím is árulkodik róla, NEM SZEXELNEK, vagy éppen felhőket nézeget Mia Malkovával, de olyan is volt a közelmúltban, hogy Angela White-tal ment könyvtárba, ahol csöndesen olvasgattak egymás társaságában. 

Forrás: Pornhub.com / RyanCreamer

A recept baromira egyszerű, Ryan lényegében pornós kliséket fordít ki és a pornófilmek szkriptjében szereplő abszolút nem életszerű szituációkat játssza el nemi érintkezés nélkül, görbe tükröt mutatva minden pornófogyasztónak és a meglehetősen buta és irreális pornós trendeknek (lásd: taxi-szex, mostohatestvér-szex). A rövidke feltöltéseit nézve olyan érzésünk támadhat, mintha mi is részei lennénk a furcsa és kissé para, nemiségtől mentes aktusnak, hiszen POV nézetből követhetjük végig a történéseket, érezhetjük a homlokunkra nyomott puszit, a takaró melegét és testközelből láthatjuk a zseniális komikus nem éppen bizalomgerjesztő mosolyát, ami a fél internet agyába beleégett.

A Pornhub olyannyira nagyra becsülte Creamert, hogy még egy, a nevével ellátott baseball dzsekivel is megajándékozták (ez minden hivatalos Pornhub felhasználónak jár 50 ezer feliratkozó után, Ryan kontentjét viszont annyira élvezték az oldal arcai, hogy már 4 ezer subscriber után kapott egyet) közelmúltban – hát, kinek ez, kinek az. A vörös hajú szoftporn-pápa – akit a cikk írásának pillanatában 28.7 ezren követnek, akinek 8.9 millió összmegtekintés van a videóin és aki pornósztárok rangsorában az előkelő 400. helyet foglalja el – egyébként a Pornhub Awardson, vagyis az oldal évente megrendezésre kerülő díjátadóján is megjelent, de nem csak mint vendég, hanem mint konferanszié, ugyanis ő maga jelentette be a legjobb férfi pornósnak járó díjat. Jelölték is amúgy, mégpedig a legjobb Twitter profil kategóriában, amit sajnos nem húzott be, helyette Riley Reid nyert.

Fun fact: a díjátadóra partneréül az anyukáját választotta maga mellé. [twitter]https://twitter.com/ryguyguyry/status/1183080708895461376[/twitter]

Creamer farvizén azóta több Pornhubber is felevezett már, a humoristának egészen komoly kultusza lett a felnőtt oldalon, az általa elterjesztett kedves videókat pedig előszeretettel másolják az egyes felhasználók, köztük egy Wholesome Tofu nevű ázsiai-amerikai srác is, aki bemutatkozásában rögtön le is szögezi, hogy Ryan inspirálta. A huszonéves Tofu egy igazán szeretnivaló, bohókás arcnak tűnik, akinek küldetése, hogy egy kis szeretetet és örömöt csempésszen a nézők napjaiba, hol máshol, mint egy pornó oldalon.

Mint írja, “az életfilozófiám mindig is az volt, hogy “miért ne.” Ráeszméltem, hogy ha akár egyikőtöket is megnevettethetem, vagy segíthetek valamivel, aminek hála törekedni fogtok arra, hogy szebbé tegyétek az életeteket, akkor a munkám már megérte.” Wholesome Tofu nem kertel, önjellemzésében bevallja, hogy a segítés mellett “a mémek miatt van itt.”, de ez egy pillanatig sem jelent gondot, hiszen mi is. A tartalomgyártó egyébként nem zárkózik el a megkeresésektől, sőt: “nyugodtan jelöljetek be, vagy írjatok, ha szeretnétek bolondos videókat csinálni, vagy beszélgetni arról, hogy melyik pizza a legjobb. Mindentől függetenül csak legyetek boldogok és próbáljátok minden nap a legjobbat kihozni magatokból. Mindössze ennyit kell tennetek értem.” Tofu egy hős: motivál, gyűjtést szervez a RAINN (Rape, Abuse & Incest National Network) nevű, nemi erőszak ellen küzdő (!) nonprofit szervezet számára, udvariasan bekopog az ajtódon mielőtt benyitna, megtanít sütit sütni, ha pedig azt mondja, hogy „beat my meat”, akkor még véletlen sem maszturbálásra gondol, hanem ténylegesen kézzel ütlegel egy darab húst.

Forrás: Pornhub.com / Wholesome Tofu

2019 végére eljutottunk oda, hogy a világ legnagyobb pornómegosztóján szeretettől fűtött, törődő  emberek azért hoznak létre csatornákat tele aranyos videókkal, hogy a rossz kedvű és motiválatlan embereken segítsenek és feldobják a teljes elmagányosodás felé araszoló tömegeket, akik reményvesztetten scrolloznak a Pornhub méretes hímtagokkal és szilikonmellekkel teli virtuális buborékjában.

Creamer, Tofu és társai színt akarnak hozni ebbe a rideg és szenvtelen digitális térbe, ahol míg a tőled egy képernyő távolságra lévő, a szobádba ébredéskor besétáló nevelőanyuka és a helyes pizzásfiú csak élettelen testeknek tűnnek, addig ez a pár mosolygó és humoros figura emberibb élményt nyújt, úgy, hogy egy rétegnyi ruha sem kerül le róluk “akció” közben. [vembed youtube=”PijMOlbkesM” ] A Pornhub új, vicces sztárjainak felsorolásakor nem mehetünk el csak úgy a basszusgitáron játszó, olasz származású Davie504bASS munkássága mellett sem. Davie pornós létére elég hűséges típus, ugyanis egyetlen partnere a hangszere, akit viszont rendszeresen kielégít, muzikális orgazmusokkal telített együttléteiket pedig időről-időre videóra is veszi: rácsap párat a gitár „seggére”, gyengéd precizitással stimulálja kedvese G-HÚRJÁT, vagy épp annak „szűk nyílásába illeszti méretes fekete kábelét”. Hatalmas.

Forrás: Pornhub.com / Davie504bASS

 [vembed youtube=”sPlZX4dSFTs” ]

ÖTÖDIK INTERNACIONÁLÉ

Amikor Marx és Engels megírták a Kommunista Kiáltványt, valószínűleg nem is sejtették, hogy egyszer a jövőben a technológia odáig fejlődik, hogy a nagyközönség hangoskönyv formájában hallgathatja majd nagy hatású, történelemformáló alkotásukat. Azt talán végképp nem gondolták, hogy a 21. század embere mindezt a Pornhub felületén is megteheti majd, ott, ahol ezen kívül még temérdek komcsi-kontent van, és nem, nem archív SZKP sextape-eket értek ezalatt, sokkal inkább ilyen:

Forrás:

és ilyen kaliberű videókat:

Forrás:

amik többnyire ILYEN csatornákon tömörülnek:

Forrás:

Persze, az elviccelt kommunista-nosztalgia és annak a ténye, hogy egy, a náci Nemetország gaztetteivel egyenértékű embertelenségeket elkövető állam, nevezetesen a Szovjetunió képezi a humor tárgyát, sok emberből ellenérzéseket válthat ki, de ez nem fog változtatni azon a tényen, hogy szovjet-komcsi mémek komplett gyűjteménye található meg a Pornhubon, és azon sem, hogy napjainkban már szexelhetünk is Sztálinnal, ha kedvünk tartja.

HERE CUMS THE SUN

Ahogy Marx és Engels sem sejthették, hogy egyszer a legnagyobb pornómegosztón landol a fő művük, úgy John Lennon és társai sem nagyon gondolhattak arra a ‘60-as években, hogy az elvetemült zoomerek egy szép napon majd egy 18+-os oldalon fogják pörgetni az Abbey Road-ot. A Pornhubon amúgy Beatles-rajongók mellett egyéb rock-fanatikusok is rálelhetnek a kedvenceikre: találhatunk Pink Floyd-és Led Zeppelin koncertfelvételeket a múlt századból, Kurt Cobain feldolgozásokat és death metalt is (Opeth – Blackwater Park), egyéb teljes lemezek mellett természetesen.

És itt jön a képbe a hiphop és társműfajai: 2019-re – ahogy nagyjából minden, úgy a zeneipar is teljes körő mémesedésen esett át. Mém lett Playboi Carti, Anthony Fantano és a Death Grips mellett rengeteg előadóból, albumból, stílusból, zenefogyasztói attitűdből, zenehallgatói embertípusokból, ennek egyik végterméke az, hogy a nővérkés BJ videók közt simán szembe találhatjuk magunkat Tyler, the Creator IGOR-jával (van fent az IGOR’S THEME-re történő mellkicsapás is), vagy a Death Grips Money Store-jával, és az általunk nemrég bemutatott Playboi Carti értelmezhetetlen Earfquake-verzéjében is gyönyörködhetünk, de akár még a Sicko Mode klipjét is újrapörgethetjük, ha kedvünk tartja. Jó tudni, hogyha Travis és Drake esetleg fasírtba kerülne Kylie miatt, és eltűnne Youtube-ról a trapsláger, akkor itt rálelhetünk majd.


Nem csak a tiltott drill zenék bújnak meg tehát a Pornhub bugyraiban, olyannyira nem, hogy akár még az Örömódát is élvezhetjük itt (van twerk is Beethovenre!), a videók között pedig még Mozart egyik szimfóniája is feltűnik.

Látszik, hogy a bécsi klasszika örök és verhetetlen.

Forrás:

SEGÍTSÉG, MEGBASZ A DEPRESSZIÓM

A mentális betegségekről szóló diskurzus jelentősen megváltozott és szofisztikálódott az elmúlt évek során. A társadalom kiemelt témájává vált a depresszió és a szorongás, az ezek elleni küzdelem, előkerült a prevenció és a kezelés kérdése, az erről szóló párbeszéd felerősödött, az áldozatok és a szenvedők pedig nyitottabban mernek beszélni kínzó érzéseikről. Noha vannak nagyon komoly kivételek, a nyugati társadalmakban már kevésbé számítanak tabunak a lelki gondok, sőt, egészen morbid módon a helyzet szinte visszájára fordult: a közelmúltban egy kutatás mutatta ki, hogy a közösségi médiában a depresszió – és annak imitálása, megjátszása, eszményítése – lett a trendi.

Ezzel a folyamattal együtt pedig ahogy a zeneipar esetében, úgy itt is végbement a mémesedés.

Köztudott, hogy a művészek a kezdetek óta rengeteget merítenek a lelki fájdalmakból, a Z generáció (a kései millenial korosztály tagjaival együtt) viszont egy egész más oldalról közelíti a témát, saját szenvedésükről pedig inkább öniróniával beszélnek, szinte viccé téve az általuk megélt traumákat ésvagy mentális betegségeket. Ez az ellentmondásos jelenség a szülője No Sauce csatornájának is.

Az izolált, depresszív és leginkább sajnálatra méltó lúzer képe már az első generációs mémek esetében is előkerült (lásd: Bad Luck Brian), No Sauce valójában ezt a karaktert viszi tovább egy modern-csavarral és sokkal komplexebb, keserédes mögöttes tartalommal. Mit látunk? Egy zárkózott, életunt, morcos és lomha srácot macifüles pizsi-köpenyben és babarózsaszín clout goggles szemüvegben, aki inkább lemondja minden megbeszélt programját csak azért, hogy otthon maradhasson fürdőzni az agóniában, ha pedig esetleg ki is megy, akkor ernyőt húz, a napfényt, mint természeti tényezőt pedig nem igazán tudja hova tenni. Kortárs mém-terminológiai szempontból leginkább DOOMER-nek bélyegezhetnénk őt. 

Forrás: Pornhub.com / no sauce

Forrás: Pornhub.com / no sauce

No Sauce nihilista videói persze sok meme-értő, meme-éhes és szintén szenvedő fiatallal rezonálnak: az ifjúság magára ismerhet, azonosulhat és röhöghet egy jót azon, ahogy az élet nem létező értelmén merengő, sárga macis kardigánjába bugyolált No Sauce-t “megb@ssza” a depressziója, vagy ahogy épp “megcsalja az ágyát a számítógépével”.

Ha keresgélünk picit, hamar észrevesszük, hogy a Pornhub humoros tartalomgyártói jól egymásra találnak a platformon, a legviccesebb az egészben, hogy No Sauce és a feljebb bemutatott Wholesome Tofu még közös videót is csináltak, amiben Tofu ellenőrzi depressziós barátját, hogy az biztosan jól van-e. Real recognize real – tartja a mondás. 

Forrás: Pornhub.com / Wholesome Tofu

SZIVACSPORNÓ, CUKIGUMI ÉS MINDEN EGYÉB INDOKOLATLAN SZEMÉT

Spongyabob Kockanadrág
és barátai kétségkívül kultúránk, azon belül is különösen az internetkultúra részét képezik, hiszen ha körbenézünk bármelyik közösségi oldalon, Bikinifenék sárga lakója biztosan szembe fog velünk jönni egy szivárványos gifen, vagy mondjuk ősemberként, esetleg gatya nélkül, nagyokat fújtatva.

Spongyabobból készült majdnem a legtöbb mém, a normiebb daraboktól kezdve egészen az ilyen, és ehhez hasonló elvadult mocskokig. Így szinte adja magát, hogy a Pornhubon is találkozhatunk a Stephen Hillenburg (RIP KING!) alkotta karakterekkel, és nem, nem csak rövidke, bugyuta mémvideók képében, ugyanis a sorozat komplett részeit is meg tudjuk tekinteni itt. 

Forrás:

De nem csak teljes Spongyabob részeket lehet nézni, ugyanis van Ed, Edd és Eddy is a felhozatalban, abból is egyenesen a Big Picture Show (magyarul: A nagy mozidélután) című másfél órás film, csak hogy a Cartoon Network-nosztalgia is meg legyen két nut között. Ha pedig picit legörgetünk, tökéletes ízelítőt kapunk abból az ipari mennyiségű felesleges tartalomból, ami a Pornhubon fellelhető: az Ed, Edd és Eddy videó alatt példának okáért van egy medencében megpördülő kutyus, egy Chalino Sánchez dal, egy anime harcjelenet, egy gameplay, egy anime opening, a School a Nirvanától, egy, a NintendoAmerica csatorna által feltöltött játék trailere, a Love Live! School Idol Project nevű anime egyik része, egy AK-47-es bemutatója egy lelkes fegyverőrültnek köszönhetően és még egy 12 másodpercig videózott ásványgyűjtemény is, a Barcelona 6-1-es, PSG elleni győztes meccse mellett persze.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés