Kövess minket

Aztaa

A Pornhub törölte videóinak több mint háromnegyedét

Milliós nagyságrendről van szó.

Megosztva

Az elmúlt hetekben komoly bajba került a Pornhub: a New York Times konkrét példákkal is illusztrált, Nicholas Kristof által írt véleménycikkben mutatott rá arra, hogy a világ legnagyobb pornómegosztóján számos olyan videó terjeng, melyekben kiskorúak szerepelnek, vagy rosszabb esetben nemi erőszak történik gyerekek ellen. 

Ez az egyetlen cikk pedig akkora hatást ért el, hogy a cég kénytelen volt gyorsan és kapkodva átgondolni üzleti modelljét és a moderátori rendszer működését, pláne azok után, hogy a Visa és a Mastercard bedobta, hogy egy felülvizsgálat után meg is szakíthatják a kapcsolatot a vállalattal. 

Ez meg is történt, a Pornhub így drasztikus lépésre kényszerült: fogták magukat, és törölték videóik nagy részét, ami több mint 10 milliót jelent az összes 13 millióból.

Mint a The Verge írja, vasárnap este még 13.5 millió videó volt a platformon, ez a szám hétfő reggelre viszont 2.9 millióra redukálódott.

Forrás: New York Post

A törlés minden olyan tartalomra irányult, melyet nem ellenőrzött felhasználók töltöttek fel, mindez pedig magába is foglalja az új szabályrendszer egyik elemét. A 444 röviden összeszedte, mi mindent takar ez: dióhéjban annyiról van szó, hogy a letöltés lehetőségét megszüntetik, a verified státusszal nem rendelkező felhasználók pedig nem tölthetnek fel semmit, ez a jog csak az ellenőrzött gyártócégeket (Brazzers, Naughty America, stb.) és a hivatalos pornósokat illeti meg addig, amíg ki nem fejlesztik az új ellenőrző rendszert. 

A meglepő és szigorú lépések után a Pornhub friss blog posztjában az új gyakorlat egyediségét hangsúlyozza a többi globális vállalattal szemben, mint írják,

„az összes tartalmukat ellenőrzött felhasználók töltötték fel, ez egy olyan követelmény, melyet a Facebook, az Instagram, a TikTok, a Youtube, a Snapchat és a Twitter még nem vezetett be.”

És ha már Pornhub, érdemes kiemelni, hogy számos kegyetlen és elítélendő tartalom mellett egy rakás zseniális mém-értékű videó is burjánzott az oldal mélyebb és kevésbé mély bugyraiban (erről itt írtunk hosszasan), ezek legtöbbjének most szintén búcsút inthetünk. 

(The Verge / 444)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük