Kövess minket

Aztaa

A pszichopaták zenei ízlését kutatják a New York Egyetemen, és az Eminem rajongók máris célkeresztbe kerültek

Aki Sia rajongó, az megnyugodhat.

Megosztva

Forrás:

Az antiszociális személyiségzavar, azon belül is a pszichopátiás betegség és a zeneszeretet kapcsolatát kutatják a New York Egyetemen, a kutatók pedig már közzé is tették az első részeredményeket.

Habár a kutatás még jelenleg is tart, az első tesztek már lezajlottak, és a tudóscsoport kellően érdekes felfedezéseket tett. A vizsgálatban 200 önkéntes vett részt, akikkel először egy személyiségtesztet töltettek ki, hogy megtudják, melyiküknek vannak a leginkább pszichopata személyiségjegyei. A jelentkezőkkel ezután 260 különböző dalt hallgattattak meg, és ebből kellett kiválasztaniuk a kedvenceinket.

Az eredmények alapján a “legpszichopatábbak” inkább Eminem “Lose Yourself”-jét, és a Blackstreet “No Diggity”-jét favorizálták, míg a pszicho teszt alsó fokán lévők a The Knack nevű banda “My Sharona”-ját, és Sia “Titanium”-ját preferálták.

A kutatók egyelőre nem akartak több példát megosztani, mivel félnek, hogy ez befolyásolná a további teszteket, de azt megemlítették, hogy az eddigi adatok szerint a pszichopaták inkább a rap zenét részesítik előnyben, mondjuk a jazzel, vagy a klasszikus zenével szemben.

[vembed youtube=”3KL9mRus19o” ](Mixmag)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.