Kövess minket

Zene

A Rammstein gitárosa szerint a rockzene halott, a rap pedig elképesztően unalmas

Kemény időket élünk.

Megosztva

Forrás:

Keserédes interjút adott Richard Kruspe, a tíz éves kihagyás után új lemezzel jelentkező Rammstein gitárosa a Revolver magazinnak, melyben jó mélyre temeti szeretett műfaját, a rockot, de a számára rendkívül unalmas hiphop-ba is páros lábbal száll bele. A német zenész szerint a rap lett korunk soundtrack-je, a legnépszerűbb műfaj, miközben más stílusok, köztük a rock vagy a metál haláltusáját vívja éppen.

„Nincs miről beszélni, teljesen egyértelmű a helyzet: a rock halott. Tudom, hogy szomorú, de így van. El kell fogadni a tényt. Mostanában nem készülnek normális zenék. Vagy ha mégis, az valójában nem rock. Ez a műfaj elvesztette a lényegi részét, a lázadást. A rap vette át ezt a szerepet, manapság minden a hiphop-ról szól” – fejtegette Kruspe, ám senki se gondolja, hogy örülne ennek a gitáros. Sőt!

„Nehezen tudom ezt megemészteni, mert sosem tudtam azonosulni a rappel. Ha egy fesztiválon hiphop fellépésbe futok bele, annyira untat, hogy el sem tudom mondani. A rock ennyiből még mindig érdekesebb, ott valódi kapcsolat van a közönség és a zenészek között.”

Kruspe szavai összecsengenek a KISS énekese, Gene Simmons véleményével, aki bő két évvel ezelőtt egyszerűen eltűntette volna a rapet a köztudtaból, bár erre még továbbra is várnia kell.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés