Kövess minket

Hiphop

A rap koszos gyerekkora mackóban is van annyira snájdig, mint a dirty south öltönyben – itt az új EPMK klip

Mozgásban a hiphop, felesleges körök nélkül.

Megosztva

Forrás:

Nem volt könnyű szülés, de végül hosszú vajúdás után tegnap kikerült Youtube-ra az EPMK formáció új klipje, A rap koszos gyerekkora vagyok című számból készült vizuál. A kétszemélyes krú – PMK a Vicc Beatzből, Emekajji a Mulató Aztékokból lehet ismerős – egy irtó hangulatos videót hozott össze graffitisekből, producerekből valamint rapperekből verbuvált stábjával, mely bár bohókásnak tűnhet, mégis komoly mondanivalóval bír.

Meg amúgy is, benne van minden, amire 2019-ben csak szükségünk lehet: átható színkavalkád, körültekintően megkomponált táncmozdulatok sokasága, kibolyhosodott adidas melegítők, pár maszk, valamint főhatjtás a break és a graffiti előtt.

De mondja el maga PMK hogyan, és legfőképpen miért készült el a klip:

„A magyar hiphop Alzheimer-kóros, vagyis nincs memóriája. A gondolkodás, illetve a megismerési folyamatok beszűkültek, miközben az elbutulás, a demencia jegyei felerősödtek. Hozzánk, mármint Magyarországra, mindig csak egy darab, egy marhalábszárnyi hiphop jut(ott) el. Pedig a west coast, a boombap és a trap mellett még egy csomó dolog történt a rapben. A break-zene, az electrofunk is hiphop, sőt valójában ezzel kezdődött az egész. Mostanra viszont mindenki trap szakértő lett, pedig ez a másolás leggagyibb szintje csupán. True story: Be kellett mennem a rendőrségre . Ott várakozok. Rádiórapet hallgatott a kosárcipős, baseballsapkás nyomozó, a diszkós prosti meg trapet hallgatott a telójáról, valójában mindkettő leszarja a hiphop-ot. Keresem a kiskapukat, próbálok olyan hiphop-ot csinálni, ami önazonos”.

A klipben mint említettük több, a hazai hiphopban fontos forma tűnik fel – rövidebb, hosszabb időre -, mivel annyian vannak, hogy felsorolni is nehéz lenne, nézzétek inkább meg őket a saját szemetekkel.

[vembed youtube=”2xskVlDRrw0″ ]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés